Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μια μουσική βραδιά αναπολώντας τα παλιά τραγούδια της Σκλίβανης

Μια μουσική βραδιά αναπολώντας τα παλιά τραγούδια της Σκλίβανης

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, συνδιοργανώνουν στη Σκλίβανη Ιωαννίνων

τη Δευτέρα 12/08/2019και ώρα 21:00

εκδήλωση:

«Αναδρομή στα παλιά τραγούδια της Σκλίβανης»

Εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Σκλίβανης και σκοπό έχει την ανάδειξη του φωνητικού παραδοσιακού τραγουδιού της Σκλίβανης στον τόπο του, χθες και σήμερα, και τη μεταφορά του στις νεότερες γενιές.

Το φωνητικό τραγούδι στη Σκλίβανη έχει μακρόχρονη παράδοση. Οι άνθρωποι της κοινότητας εξέφραζαν με αυτό τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους συνοδεύοντας όλες τις εθιμικές διαδικασίες και τις διάφορες περιστάσεις. Σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργεί ως «ζώσα παράδοση».

Η Εβίτα Θεοχάρη – μεταπτυχιακή φοιτήτρια Λαογραφίας και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και ο Γιώργος Μπέλλος – μεταπτυχιακός φοιτητής Λαογραφίας και παραδοσιακός μουσικός, θα μιλήσουν για «Το παραδοσιακό τραγούδι στη Σκλίβανη: από το παρελθόν στο παρόν».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Εβίτα Θεοχάρη.

Θα τραγουδήσουν Σκλιβανίτες με τη συμμετοχή όλου του κόσμου και θα συνοδέψει μουσική κομπανία.

Η ιδέα της εκδήλωσης και η επιλογή των τραγουδιών είναι του Γιάννη Χρήστου, προέδρου του Ορειβατικού Συλλόγου Σκλίβανης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε Επίσης

Μ.Κεφάλα-Το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι άσυλο ιδεών και όχι ανομίας –Οι παρεμβάσεις της για τον θεσμό του «ανταμώματος των Σαρακατσαναίων» και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο τελωνείο της Κακαβιάς.

Από: Γιώργος  Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— «Νομίζω  ότι είναι  αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράσει μια διαφορετική   άποψη ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of