Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ-Θεατές ενός ανιστόρητου και επικίνδυνου αλβανικού παραληρήματος

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ-Θεατές ενός ανιστόρητου και επικίνδυνου αλβανικού παραληρήματος

neadimokratiaa.mediumΑπό:Γιώργος Γκόντζος– Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στα Τίρανα σε ανακοίνωση   της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας τονίζονται τα εξής:

“Για ακόμη μια φορά, με αφορμή την επίσκεψη του Υπ.Εξ. της Ελλάδας κ. Κοτζιά στα Τίρανα, γίναμε θεατές ενός ανιστόρητου και επικίνδυνου αλβανικού παραληρήματος. Αυτοαποκαλούμενοι «Τσάμηδες», εμπόδισαν την επίσημη επίσκεψη του κ. Κοτζιά στον Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας. Αυτό το επεισόδιο έρχεται ως συνέχεια άλλων απαράδεκτων και προκλητικών ενεργειών εναντίον της Ελλάδας, όπως το 2004 και το 2012 σε επίσημες επισκέψεις των Προέδρων της Δημοκρατίας κ.κ Στεφανόπουλου και Παπούλια αντίστοιχα.

Διαχρονικά οι Αλβανοτσάμηδες έχουν υποπέσει σε κατ’ εξακολούθηση προκλητικές ενέργειες εις βάρος της Ηπείρου και των κατοίκων της. Σε αυτό προστίθεται και η πρόσφατη απόφαση για παράνομη δήμευση περιουσιών Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρας.

Η Αλβανία δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η ευρωπαϊκή προοπτική περνάει μέσα από τις αρμονικές σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.”

 

 

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση μνήμης στο Σιστρούνι

Tο πρωί της Κυριακής, ο Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα Σιστρουνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «οι ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of