Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για το Δέλτα Αχέροντα

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για το Δέλτα Αχέροντα

img_20140627_093033Από:Γιώργος Γκόντζος–Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή  25 Νοεμβρίου στην Παραμυθιά   της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων “στο πλαίσιο του Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα” αναφέρεται ανακοίνωση του δήμου Πάργας στην οποία σημειώνονται τα εξής:

“Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πάργας μετέχει μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με άλλους σχετικούς με το αντικείμενο και την περιοχή  Φορείς, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου,  ο  Δήμος Σουλίου, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα -Καλαμά, η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ κλπ, στην υλοποίηση Προγράμματος για την εξειδίκευση της στρατηγικής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής  παρέμβασης, στηριγμένη σε ειδικές μορφές τουρισμού υψηλής ποιότητας και την ανάδειξη του μοναδικού ιστορικού και πολιτιστικού της περιβάλλοντος.

Στη συνεδρίαση, το Δήμο Πάργας εκπροσώπησε το μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης  του Προγράμματος,  Αντιδήμαρχος κ. Ιωσήφ Σίσκας  και το μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού, Δημοτική Σύμβουλος κα Φρόσω Κοντοδήμα.

Ο Αντιδήμαρχος Πάργας κ. Σίσκας ζήτησε στην περιοχή παρέμβασης του Προγράμματος να μην περιλαμβάνονται μόνο τα  Στενά και το Δέλτα του Αχέροντα αλλά ολόκληρη η διαδρομή του ποταμού,  η οποία να μελετηθεί  ως ένα ενιαίο ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό σύνολο. Με  δεδομένο αυτό, στη φάση εξειδίκευσης της στρατηγικής θα πρέπει να συμπεριληφθούν  δράσεις για τον οικισμό της Πάργας, της Πανδοσίας (λόφος Καστρίου) και να προταθούν έργα όπως η κατασκευή  θεάτρου στο Νεκρομαντείο.”

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x