Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο.Γεροβασίλη: Ο Δήμαρχος Αρταίων συνεχίζει να υπερασπίζεται τη λαθεμένη πρακτική του

Ο.Γεροβασίλη: Ο Δήμαρχος Αρταίων συνεχίζει να υπερασπίζεται τη λαθεμένη πρακτική του

images (2)Από:Γιώργος Γκόντζος

Σε ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη βουλευτίνας Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ  για το θέμα των συμβάσεων στην καθαριότητα  στον Δήμο Αρταίων αναφέρονται τα εξής:

“Σχετικά με το θέμα που ο δήμαρχος Αρταίων δημιούργησε για την παράταση των 8μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής, αποκαθιστώντας την αλήθεια:

Η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των δήμων και των συμβασιούχων, παρενέβη νομοθετικά και έδωσε το δικαίωμα στους Δήμους να παρατείνουν τη διάρκεια των συμβάσεων που έληγαν στο τέλος του έτους, δηλαδή στις 31/12/2016. Ήδη από τον Σεπτέμβριο οι δήμοι ενημερώθηκαν για τα παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι δήμαρχοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Αρταίων, επέλεξαν να προχωρήσουν σε νέο διαγωνισμό, αδιαφορώντας  για το οικονομικό αδιέξοδο και την κοινωνική αναταραχή που θα δημιουργούσε αυτή η τακτική τους, αναλαμβάνοντας προφανώς και την ευθύνη της επιλογής τους.

Σήμερα, που ο Δήμαρχος Αρταίων βρίσκεται μπροστά στο πρόβλημα, συνεχίζει να υπερασπίζεται τη λαθεμένη πρακτική του και παρόλο που η κυβέρνηση φροντίζει να μην αδικηθούν οι επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού, οι οποίοι φυσικά δεν ευθύνονται για την προκήρυξη των νέων θέσεων, κάνει σα να μη  γνωρίζει τη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα του δίνει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει το λάθος του και να προσλάβει και τους επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού.

Ο δήμαρχος Αρταίων, με το σύνολο των ενεργειών του, προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του, να μεταθέσει  τα λάθη του και να αντιπολιτευθεί στείρα την κυβέρνηση, αρνούμενος τις ευθύνες του.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πληρώνονται αποκλειστικά και μόνο από πιστώσεις ανταποδοτικών τελών, πράγμα το οποίο κάνει σαν να μη γνωρίζει ο δήμαρχος, τη στιγμή που  ζητά χρηματοδότηση από το υπουργείο.”

Δείτε Επίσης

Νέα οχήματα στο Δήμο Ν. Σκουφά

Δύο νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά μέσω του προγράμματος Φιλόδημος. Πρόκειται για ένα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of