Τρίτη , 14 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σημαντική διάκριση Προγράμματος COMMIT σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Από τον φορέα EACEA της Ευρωπαϊκής Ένωσης  

Σημαντική διάκριση Προγράμματος COMMIT σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Από τον φορέα EACEA της Ευρωπαϊκής Ένωσης  

201606281540343970Από:Γιώργος Γκόντζος–Μία πολύ σημαντική διάκριση και αναγνώριση εξασφάλισε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Πρόγραμμα COMMIT, στο πλαίσιο του ERASMUS,  στο οποίο συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με μέλη ΔΕΠ και επικεφαλής την Καθηγήτρια κ. Τζένη Παγγέ, Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος. Συγκεκριμένα ο διακεκριμένος φορέας Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέδωσε στο πρόγραμμα τα εύσημα μέσω της υψηλότατης βαθμολόγησης και αξιολόγησης στην οποία προχώρησε τόσο ως προς τους διευκρινισμένους σκοπούς, όσο και ως προς τα αποτελέσματα, τα προϊόντα και τις δράσεις οι οποίες προέκυψαν. Αναλυτικότερα:

Το πρόγραμμα Commit (www.commit.eu) είχε ως στόχο του την ενίσχυση και ενδυνάμωση της συμμετοχικής δράσης και αλληλεπίδρασης των πανεπιστημίων με την κοινωνία και την υποστήριξη των στρατηγικών που υπηρετούν αυτούς τους συγκεκριμένους στόχους. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν δώδεκα ευρωπαϊκές ακαδημαϊκές μονάδες, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.  Οι, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό συνεργάστηκαν από το 2013 έως το 2016, αντήλλασσαν επισκέψεις μεταξύ πανεπιστημίων, για διερεύνηση και αποτύπωση αποτελεσματικών πρακτικών, συζήτησαν τα θέματα αυτά με την ευρύτερη κοινωνία και με άλλα πανεπιστήμια μέσα από ομάδες εργασίας (workshops) σε εθνικά συνέδρια και έλαβαν μέρος σε οργανωμένες συναντήσεις-διημερίδες με θέμα την κοινωνική διάσταση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ειδικότερα τον τρόπο αξιοποίησης της κοινωνικής συνεισφοράς των Πανεπιστημίων.

Άριστη αξιολόγηση έλαβαν η ποιότητα της διαχείρισης, οι ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες οι οποίες αναπτύχθηκαν καθώς και το επίπεδο της διάχυσης του προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης η Καθηγήτρια κ. Μαρία Σακελλαρίου, Πρόεδρος του Π.Τ.Ν. καθώς και η Επίκουρη Καθηγήτρια του ίδιου τμήματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, η οποία ανέλαβε το σκέλος της διάχυσης του έργου.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments