Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στις Βρυξέλλες για τo Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη

Στις Βρυξέλλες για τo Συμβούλιο των Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ο ρόλος των πανεπιστημίων στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην προαγωγή δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και καινοτομίας αποτέλεσε το κύριο θέμα της συζήτησης προσανατολισμού του Συμβουλίου Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Στο Συμβούλιο, όπου συμμετείχαν οι Υπουργοί Παιδείας των κρατών-μελών, εγκρίθηκαν ομόφωνα συστάσεις για τη δια βίου μάθηση, την προώθηση των κοινών αξιών της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς και την ευρωπαϊκή διάσταση της διδασκαλίας. Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί ενέκριναν συμπεράσματα σχετικά με την εκπλήρωση του οράματος για έναν ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εκπροσώπησε η Υφυπουργός  και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, η οποία υπογράμμισε τη σημασία της ανώτατης εκπαίδευσης για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση. Ειδικότερα για την Ελλάδα, σημείωσε ότι οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και οι κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες επιτάσσουν πρωτοβουλίες, συνέργειες και δικτυώσεις που θα ενισχύσουν την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως το Υπουργείο Παιδείας εργάζεται για τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης & Έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη συγκρότηση των Περιφερειακών Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης & Έρευνας, στη διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας, την ενίσχυση και την αξιολόγηση των Μεταπτυχιακών Σπουδών, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ενίσχυση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης µε την δημιουργία 2ετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εντός των ΑΕΙ, για αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments