Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στο ΠΕΑΚΙ “Οι Πολίτες για την Ανατροπή”

Στο ΠΕΑΚΙ “Οι Πολίτες για την Ανατροπή”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή” αναφέρονται τα εξής:

“Συνάντηση με την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων, Λάζαρος Νάτσης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης “Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή, Παπαχρήστος Βλάσης και Στέφανος Καραμούτσιος.

Ο Λάζαρος Νάτσης, αφού συνεχάρη την Ε.Δ. για την θεαματική αλλαγή των χώρων ευθύνης του ΠΕΑΚΙ την τελευταία 4ετία, στάθηκε στην σημασία των καλών πρακτικών που φέρνει το ΠΕΑΚΙ στην τοπική κοινωνία.

Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχει και άλλο μοντέλο διοίκησης σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια στα τοπικά πράγματα.

Το γεγονός ότι η πλειονότητα των δημοτών χρησιμοποιεί τους χώρους ευθύνης του ΠΕΑΚΙ, μιας και απουσιάζουν σημαντικές δημοτικές αθλητικές υποδομές, αποδεικνύει ότι ο Δήμος έχει παραμείνει απλός θεατής των εξελίξεων εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει εντάξει μέχρι σήμερα κανένα έργο στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες των κατοίκων δεν καλύπτονται.

Ο υπεύθυνος της αθλητικής πολιτικής της παράταξης, Παπαχρήστος Βλάσης, που είναι και Ταμίας της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ την τελευταία 4ετία, σημείωσε την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας της επόμενης Δημοτικής αρχής με το ΠΕΑΚΙ.

Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει προγραμματική σύμβαση μέσα από την οποία ο Δήμος θα είναι σε θέση να αναπτύξει προγράμματα “Αθλητισμού για Όλους” στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς για όλες τις ηλικίες των Δημοτών μας και μάλιστα με ισχυρή γεωγραφική κάλυψη. Δράσεις που θα συμπληρωθούν από εμπροσθοβαρή εφαρμογή του προγράμματος “Αθλητισμός Γειτονιάς”, που θα επεκταθεί σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα συνεργιών μεταξύ του ΠΕΑΚΙ και της μελλοντικής Δημοτικής αρχής, ειδικά στον τομέα του αθλητικού τουρισμού και της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συμμετοχής όλων των δημοτών ανεξάρτητα από ηλικία σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ κλήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο να συμμετάσχει στην ανοιχτή συζήτηση που θα διοργανώσει η παράταξη μετά το Πάσχα για τον αθλητισμό.

Ο κ. Νάτσης δήλωσε ότι ο τομέας του Αθλητισμού αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την παράταξη “Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή”.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και βασικό εργαλείο υλοποίησης την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου οφείλουμε να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό στην μέχρι τώρα πολιτική του Δήμου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x