Τετάρτη , 15 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Μ.Τζούφη με τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ

Συνάντηση της Μ.Τζούφη με τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ

PASPA-LOGO1 Από:Γιώργος Γκόντζος

 Σήμερα 3 Δεκεμβρίου με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων,  συναντήθηκε στη Βουλή και συνομίλησε με εκπροσώπους τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, οι οποίοι εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αλλά και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με παραπληγία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι   “στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογένειές τους, που σήμερα περισσότερο από άλλη φορά λόγω της εφαρμογής σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, έχουν οδηγήσει τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία, στην περαιτέρω φτωχοποίηση, στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί. Σε πολύ αντίξοες συνθήκες ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους προηγούμενους μήνες, με νομοθετικές ρυθμίσεις σταμάτησε προαποφασισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση περικοπές μισθών και συντάξεων, ανέστειλε στην πράξη την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, προχώρησε στα πρώτα επείγοντα μέτρα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και ψηφήσαμε το νόμο για την ανακούφιση των Α.με.Α και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.).

Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, με στόχο την προσβασιμότητά τους στο δημόσιο χώρο, στην εκπαίδευση, την εργασία και την απασχόληση, για μια ανεξάρτητη διαβίωση και ενάντια με κάθε είδους διακρίσεις.  ”

 

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of