Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Αποτελεσματική παρέμβαση του Δήμου Πάργας για το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποτελεσματική παρέμβαση του Δήμου Πάργας για το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ηπείρου

pargaΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση του Δήμου Πάργας στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο  Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ηπείρου, που θα ισχύσει μέχρι το 2020. Μετά από τεκμηριωμένη  μελέτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε δεκτές όλες τις πρόσθετες προτάσεις του Δήμου  και τις συμπεριέλαβε στη με αριθμό 12/2015 απόφασή του, την οποία έστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, πέρα από τις γενικές προτάσεις, όπως η ενεργός συμμετοχή της Ηπείρου στο πλαίσιο της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Πάργας στους τομείς του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και των μεταφορών και της γαλάζιας ανάπτυξης, στη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προβλέπονται ακόμη:

-Η ένταξη του δίπολου Πάργας-Καναλλακίου στους δευτερεύοντες πόλους ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

-Η  ίδρυση μαρίνας και η δημιουργία αγκυροβολίου στη Δημοτική Ενότητα Πάργας, μετά από σχετική μελέτη χωροθέτησης καθώς  και  η δημιουργία αγκυροβολίου- αλιευτικού καταφυγίου στη Λούτσα.

-Η δημιουργία υδατοδρομίου στο Δήμο Πάργας.

-Ο ΣΜΑ Πάργας, στο πλαίσιο επανεξέτασης των προτεινόμενων θέσεων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων.

-Η ένταξη στα έργα προτεραιότητας, της βελτίωσης της παράκτιας σύνδεσης της Πάργας με τους τουριστικούς προορισμούς της Πέρδικας, των Συβότων  και της Πλαταριάς, καθώς και η βελτίωση της σύνδεσης της Πάργας με την εθνική οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Νάστας  αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου για την αποδοχή των προτάσεων, δήλωσε παράλληλα ότι «η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει   το συστηματικό τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Πάργας  προσεγγίζει τα ζητήματα  ανάπτυξης και εργάζεται για την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής με  προετοιμασία έργων και παρεμβάσεων».

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments