Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Φόρος τιμής από τον Ν.Ο.Ι. για τον Ευριπίδη Σκλιβανίτη στη Μύκονο Δεκάδες αθλητές του συμμετείχαν στη φετινή 2η «Ευριπίδεια Διαδρομή»

Φόρος τιμής από τον Ν.Ο.Ι. για τον Ευριπίδη Σκλιβανίτη στη Μύκονο Δεκάδες αθλητές του συμμετείχαν στη φετινή 2η «Ευριπίδεια Διαδρομή»

GIANNIOTESΗ «Ευριπίδεια Διαδρομή», ο αγώνας δρόμου στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Γιαννιώτη Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Κωπηλασίας και εκπαιδευτικού Ευριπίδη Σκλιβανίτη, διεξήχθη για δεύτερη χρονιά φέτος στη Μύκονο και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων δε θα μπορούσε να μην είναι παρών στη διοργάνωση, αποτίνοντας φόρο τιμής σε ένα δικό του παιδί, έναν αθλητή που με τις επιτυχίες και το ήθος του τίμησε επί σειρά ετών τη φανέλα και τα χρώματα του Ν.Ο.Ι..

Για τον αγώνα, συνδιοργανωτής του οποίου ήταν ο Ναυτικός Όμιλος μαζί με τα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» και τον Δήμο Μυκόνου, ταξίδεψαν στο «νησί των ανέμων» δεκάδες Γιαννιώτες, συναθλητές του Ευριπίδη, παιδιά που μεγάλωσαν μαζί του, νυν και πρώην κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι., με επικεφαλής τον δύο φορές Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσίλη. Η Διοίκηση του Ομίλου εκπροσωπήθηκε από την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Μάρθα Παλαιοπάνου, η οποία συμμετείχε ενεργά στη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι., όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησαν και φέτος στους δύο αγώνες της «Ευριπίδειας Διαδρομής» αλλά και στη σκυταλοδρομία που διεξήχθη παράλληλα μ’ αυτούς. Πιο αναλυτικά, στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, πρώτος έκοψε το νήμα ο Αποστόλης Λαμπρίδης, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Γιάννης Τσίλης. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση και το κύπελλο της νικήτριας κατέκτησε η Κύπρια πρώην αθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Άννα Ιωάννου. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων τρία παιδιά του Ομίλου ανέβηκαν στο βάθρο, με τον Αλέξανδρο Τσίλη να καταλαμβάνει την πρώτη θέση, τον Μανώλη Παπασταύρου τη δεύτερη και τον Νίκο Βλάχο την τρίτη! Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Χρύσα Πάνου και στη δεύτερη θέση κατετάγη η Δήμητρα Μαλτέζου και οι δύο παλιές αθλήτριες του Ν.Ο.Ι..

Τέλος, στη σκυταλοδρομία 3 επί 5 χιλιομέτρων, οι Λένα Διαμάντη, Βάσω και Λυδία Νταλαμάγκα ανέβηκαν επίσης στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση

Πιστοποιημένη πλέον από τον ΣΕΓΑΣ η «Ευριπίδεια Διαδρομή» τείνει να γίνει αθλητικός θεσμός για το νησί της Μυκόνου αλλά και για ολόκληρο τον Νομό Κυκλάδων, όπως αποδείχθηκε από τη συμμετοχή φέτος σ’ αυτήν σωματείων με δεκάδες δρομείς και από γειτονικά νησιά. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκαν τόσο ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία» Μυκόνου Γιώργος Καψάλης, όσο και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κων/νος Κουκάς στους σύντομους χαιρετισμούς τους μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Ο κ. Καψάλης σημείωσε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση «είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου που το ότι ήταν ξεχωριστός αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι μας εξακολουθούμε να τον σκεφτόμαστε». Ευχαρίστησε δε, μεταξύ άλλων, τον Ν.Ο.Ι. για τη στήριξη της όλης προσπάθειας. Ο κ. Κουκάς από την πλευρά του συνεχάρη όλους τους συνδιοργανωτές των αγώνων και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι δούλεψαν επί μήνες για τη διεξαγωγή τους, τονίζοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε την ‘Ευριπίδεια Διαδρομή’, για να θυμόμαστε το πέρασμα του Ευριπίδη από τη Μύκονο, γιατί απ’ αυτόν ξεκίνησαν όλα».

Στόχος και επιθυμία του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων είναι η «Ευριπίδεια Διαδρομή» να μεγαλώσει κι άλλο στο μέλλον και να καθιερωθεί πια ως θεσμός που θα συνδέει αθλητικά τα Γιάννενα με τη Μύκονο.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments