Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλους από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλους από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα δημιουργήσουν μια «μαγική ατμόσφαιρα», έχει ετοιμάσει και φέτος το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, βάζοντας τη δική του Χριστουγεννιάτικη «σφραγίδα» στα δρώμενα της πόλης.

Από σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν από κοντά τις δράσεις που έχει ετοιμάσει και όλοι μαζί να ευχηθούμε Καλές Γιορτές και να υποδεχθούμε το νέο έτος.

Κάλεσμα προς τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που αισθάνονται ακόμη παιδιά, απεύθυνε η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου.

Οι δράσεις αρχίζουν σήμερα Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα στο Καμπέρειο Θέατρο με θεατρική αφήγηση από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων του έργου του Όσκαρ Γουάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας», μια ιστορία που υμνεί τη δύναμη της αγάπης. Παίζουν οι ηθοποιοί της Μωβ Ομπρέλας: Γιάννης Ασκάρογλου, Κωνσταντίνα Εμμανουήλ, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Νίκος Τουρνάκης, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης και Χρήστος Χριστόπουλος. Σε διασκευή της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ, Ελένης Δημοπούλου και του ηθοποιού Βαγγέλη Χαλκιαδάκη. Ακορντεόν παίζει η Μυρτώ Φατούρου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 21 και 22 Δεκεμβρίου θα γίνουν δυο ανοικτές παραστάσεις για το κοινό της Μωβ Ομπρέλας. Μετά την τεράστια επιτυχία της παράστασης για τα σχολεία της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθώς την είδαν περισσότεροι από 11.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί η Μωβ Ομπρέλα παρουσιάζεται και στο κοινό, με ώρα έναρξης και των δυο παραστάσεων τις 7.00 το απόγευμα.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ΑμεΑ), άνεργοι (δωρεάν). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2651025670 (ώρες γραφείου). Προπώληση εισιτηρίων: Στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα), 11.00 π.μ. έως 2.30 μ.μ.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι στο Θέατρο «Καμπέρειο», θα γίνει αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών με τη Μαρία Μαχαίρα και τον Αντώνη Καρασταμάτη, στη μουσική επιμέλεια. Συμμετέχουν τα Τμήματα του Παιδικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε επιμέλεια της Αγαθής Τέλη.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 18:00 έως τις 20:00, στο «Καμπέρειο» θέατρο, σε συνεργασία με τον «Βυσσινόκηπο», θα γίνει κατασκευή και εμψύχωση κούκλας καλικάντζαρου για παιδιά από 6 ετών και άνω, ενώ την ίδια ημέρα οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ συνεχίζονται στις 20:00, όπου στην Κεντρική πλατεία θα γίνει το αφηγηματικό δρώμενο «Αν έχεις αγάπη…», από την ομάδα Αφηγηματικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε καλλιτεχνική επιμέλεια Ελένης Δημοπούλου, σε σκηνοθεσία Γιάννας Κούλα και με μουσική του Δημήτρη Καραγεώργου.

Επίσης την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τη 1.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, η μπάντα «Κρουστόφωνο» με διασκευές από χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο, θα διασχίσει ένα τμήμα της πόλης.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η μπάντα είναι από τη Λίμνη, στους πεζόδρομους Καλλάρη, Λόρδου Βύρωνος, Παπάζογλου, Παπαδοπούλου, Μπότσαρη και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία.

Ακόμη την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία, από τις 12.00 μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών με τη Μαρία Μαχαίρα και τον Αντώνη Καρασταμάτη.

Οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ ολοκληρώνονται την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο «Καμπέρειο» θέατρο, με κουκλοθέατρο, μια δράση σε συνεργασία με τον «Βυσσινόκηπο».

«Μια νύχτα με τους καλικάντζαρους», μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία για όλη την οικογένεια βασισμένη στο κείμενο του Στρατή Μυριβίλη «Τα Παγανά» και στα ηπειρώτικα έθιμα του Δωδεκαημέρου. από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Είσοδος: 5 ευρώ κανονικό και 3 ευρώ για τα παιδιά. Πληροφορίες στα τηλ: 2651025670 και 6972445707.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments