Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Καταγγελία Γραμματείας ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ, και το ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία Γραμματείας ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ, και το ΣΥΡΙΖΑ

PAME

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΠΑΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

”Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, που εχθές στο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν συζήτησε το αίτημα των ταξικών σωματείων να τους παραχωρηθούν κάποιες αίθουσες σε σχολεία για να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα αλληλεγγύης, αλλά δεν επέτρεψαν καν στους εκπροσώπους των σωματείων να μιλήσουν!

Είναι φανερό ότι με αυτή την στάση επιδιώκουν να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια του εργατικού και ταξικού κινήματος να σπάσει την λογική που θέλουν να κυριαρχήσει: δηλαδή ότι ο καθένας είναι μόνος του, δεν μπορεί να γίνει τίποτα, η φτώχεια και η αντιλαϊκή πολιτική είναι δεδομένες. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο μπορεί να “πουλάει” ο Δήμος και άλλοι φορείς το προσωπείο του φιλάνθρωπου για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο αναλαμβάνει το ρόλο να διατηρεί και να διαχειρίζεται την ακραία φτώχεια με διάφορα προγράμματα.

Είναι φανερό ότι τους ενοχλεί η προσπάθεια των σωματείων και του ΠΑΜΕ να οργανωθεί η πραγματική λαϊκή αλληλεγγύη που έχει στόχο όχι  τη διατήρηση της φτώχειας αλλά τη στήριξη των οικογενειών για να μπορούν να δώσουν οργανωμένα και υπερήφανα τη μάχη για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση,για να οργανωθεί ο λαός και να απαιτήσει όχι ψίχουλα και φιλανθρωπία, αλλά αυτά που του ανήκουν. Είναι  φανερό ότι η δημοτική αρχή είναι ο καλύτερος φίλος και υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της Ε.Ε. και των επιρρηματικών ομίλων που θέλουν το λαό και τη νεολαία μας σκυμμένο και αμόρφωτο για να αποτελεί φθηνό και χειραγωγήσιμο εργατικό δυναμικό.

Σε αυτή τη βάση ήταν και οι τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι δεν χρειάζονται βοήθεια και στήριξη τα δεκάδες παιδιά και οι οικογένειες που έχουν ήδη απευθυνθεί στα σωματεία για μαθήματα, αφού όπως είπε υπάρχουν τα “κοινωνικά φροντιστήρια” που οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου, με την Μητρόπολη Ιωαννίνων και τους Φροντιστηριούχος. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι τα κριτήρια για να γραφτεί εκεί ένα παιδί είναι τόσο αυστηρά που αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια. Αποκλείονται οι οικογένειες που μπορεί να μην πεινάνε, άλλα δεν έχουν να πληρώσουν. Επιπλέον είναι αδιανόητο να απαιτούνται ως και η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας και του Ε9 (όπως ζητάνε) για να αποδείξει ένα παιδί και μία οικογένεια ότι έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη. Είναι προκλητικό, σύμβουλος που τώρα στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα σωματεία να παλέψουν για δωρεάν παιδεία και να αφήσουν τα φροντιστήρια!! Ακόμα πιο προκλητικό είναι και το γεγονός ότι την ίδια ώρα ο Δήμος παραχωρεί ακίνητά του σε ΜΚΟ για διάφορες δραστηριότητες, αλλά δεν θέλει να επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν τα εργατικά σωματεία τις αίθουσες δημόσιων σχολείων!

       Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή απαντάει προκλητικά σε αιτήματα των εργαζόμενων και σωματείων. Έχει γυρίσει την πλάτη σε αιτήματα ανέργων, σε προτάσεις για ανακούφιση οικογενειών από  τέλη, αποκλείει παιδιά από παιδικούς σταθμούς. Δεν κάνει βέβαια το ίδιο στα αιτήματα των επιχειρηματιών, των ξενοδόχων, των αφεντικών τους δηλαδή.

 

Για άλλη μια φορά απαντάμε:

Τα μαθήματα αλληλεγγύης είναι τα μαθήματα που κάνει το ΠΑΜΕ με την πρωτοβουλία των σωματείων Ι/Υ, οικοδόμων, γάλακτος-τροφίμων ποτών, Φαρμακοϋπαλλήλων, των εργαζόμενων στον επισιτισμό και  των συνταξιούχων σε παιδιά των λαϊκών οικογενειών γιατί δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας αμόρφωτα όπως πολύ θα ήθελαν για να τα εκμεταλλεύονται.

Τα μαθήματα γίνονται από καθηγητές και δασκάλους που αφιερώνουν τον κόπο τους και το χρόνο τους.

Οργανώνονται στο πλαίσιο μίας συνολικής προσπάθειας να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια μόνη της να οργανωθεί πλατιά η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλείας και γειτονιά. Απέναντι στην εργοδοσία που απολύει εργαζόμενους (όπως η Δημοτική Αρχή και η Μητρόπολη Ιωαννίνων), που αφήνει εργαζόμενους  απλήρωτους. Είναι η αλληλεγγύη στους συνταξιούχους που δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, απέναντι στη Δημοτική Αρχή και τις επιχειρήσεις της που κόβουν το νερό σε λαϊκές οικογένειες, απέναντι στη λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και τα μονοπώλια στο λαό μας.

Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους, ανέργους, τη νεολαία, τους μαθητές να απαντήσουν μαχητικά σε αυτή την πρόκληση. Να οργανώσουν την αλληλεγγύη με κάθε τρόπο.

Απαιτούμε τώρα να παραχωρηθούν αίθουσες δημόσιων σχολείων για να πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια τα μαθήματα αλληλεγγύης. Οργανώνουμε πλατιά την αλληλεγγύη, τον αγώνα. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες που θα γίνουν. Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης”

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments