Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Έκθεση Καλλιτεχνών Κόνιτσας στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Έκθεση Καλλιτεχνών Κόνιτσας στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/04), στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων η Έκθεση Καλλιτεχνών Κόνιτσας με τίτλο «Η Κόνιτσα προβάλλει και προβάλλεται», που διοργανώνει ο Δήμος Κόνιτσας, με σκοπό τη στήριξη της καλλιτεχνικής έκφρασης των ντόπιων νέων και παλαιότερων δημιουργών.

Στην εν λόγω έκθεση φιλοξενούνται δημιουργίες ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας – video, μεταλλοτεχνίας, κατασκευών με πέτρα, λιθογλυπτικής, κοσμήματος και άλλων ειδών.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Απριλίου 2019. Στα πλαίσιά της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στην αίθουσα «Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων» στη Ζωσιμαία Ακαδημία Ιωαννίνων η παρουσίαση του βιβλίου που πρόσφατα εξέδωσε ο Δήμος Κόνιτσας της συγγραφέα – οικονομολόγου Σταματίας Καραγεωργίου – Πάπιστα «Κόνιτσα – Στα αγιασμένα αχνάρια του Αγίου Παϊσίου».

Κατά την έναρξη της τελετής εγκαινίων η Παιδική Χορωδία Δήμου Κόνιτσας, η Μικρή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Κόνιτσας και η Ορχήστρα Κιθαριστών της Δημοτικής Σχολής Κόνιτσας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Γαλίτη παρουσίασαν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα και εντυπωσίασαν το κοινό.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου κ. Ιωάννης Λάζος και κα Γιούλα Μητροκώστα, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Καραμπίνας, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης, εκπρόσωπος της 8ης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων, η Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κα Κατερίνα Δημάρατου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Δήμου Κόνιτσας κ. Βασίλης Σπανός, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Κατά την λιτή τελετή των εγκαινίων στους παριστάμενους μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κ. Γεώργιος Καλλιντέρης αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Λάζος.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά έως 19 Απριλίου 2019

από 09:00 έως 21:30.

Δείτε Επίσης

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Ασημένιο μετάλλιο η Στεφανίδη

Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία στέρησε από την Κατερίνα Στεφανίδη το τρίτο συνεχόμενο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments