Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Έργο: «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας» στο ΠΕΠ Ηπείρου ¨ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020¨.

Έργο: «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας» στο ΠΕΠ Ηπείρου ¨ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020¨.

Μετά από επίμονη προσπάθεια ωρίμανσης των απαιτούμενων μελετών, υπεβλήθη 28 Ιανουαρίου 2019 στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» η πρόταση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κόνιτσας.

Το έργο ως μέτρο στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση  των αστικών λυμάτων της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας, καθώς η πόλη δε διαθέτει εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων, ούτε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Ως εκ τούτου, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία στην περιοχή.

Το έργο αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και οριστικά μια βασική και υψίστης προτεραιότητας ανάγκη των κατοίκων και απαίτηση δεκαετιών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών οδηγιών για την προστασία των υδάτων. Με την υλοποίησή του, εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα των υδάτινων πόρων της περιοχής σε  βάθος εικοσαετίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για το συνεχές ενδιαφέρον του σχετικά με την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής, την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη για τη σημαντική αρωγή και την  καθοριστική υποστήριξη στη διαδικασία ωρίμανσης της υποβολής της πρότασης, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη μεθοδική και αποτελεσματική προώθηση της διαδικασίας σύνταξης των απαιτούμενων μελετών και τη συγκρότηση του σχετικού φακέλου υποβολής της πρότασης.

Αναμένουμε την ένταξη του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού έργου, η οποία πιστεύουμε βάσιμα ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί, γιατί υπάρχει η βούληση και όλες οι προϋποθέσεις ένταξης.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments