Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αισιοδοξία του δημάρχου Ζίτσας για επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ Ζίτσας εντός του 2018-Υιοθέτηση του αιτήματος από τον υφυπουργό Παιδείας

Αισιοδοξία του δημάρχου Ζίτσας για επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ Ζίτσας εντός του 2018-Υιοθέτηση του αιτήματος από τον υφυπουργό Παιδείας

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ Ζίτσας εντός του 2018 ,δήλωσε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε συνέντευξη(ΕΔΩ) στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων μετά την συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και την σχετική υιοθέτηση εκ μέρους του Υφυπουργού, του συγκεκριμένου αιτήματος.

 

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας αναφέρονται τα εξής:

“Την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Ζίτσας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός στα Ιωάννινα κάνοντας έτσι δεκτό το κοινό  αίτημα του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων και του Δήμου Ζίτσας. Το αίτημα που είχε υποβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο επανέφεραν μεταξύ άλλων, στον κ.Δ. Μπαξεβανάκη ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και ο Δ/ντης του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή  της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού, της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ζίτσας Γιαννούλας Γεωργούλη, του Δ/ντη Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Γεώργιου  Μουστάκα  και των Δ/ντων Δημόσιων Ι.Ε.Κ. Ηπείρου.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο υφυπουργός έκανε δεκτό το πάγιο αίτημά μας για επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Ζίτσας, τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και προσθέτει «όπως εξηγούσα και στο έγγραφο που είχα υποβάλει το Δεκέμβριο με την εξέλιξη αυτή, δίνονται νέες προοπτικές στην περαιτέρω  ανάπτυξή του με ειδικότητες που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και δημιουργούνται  οι προϋποθέσεις για την κατάρτιση ειδικευμένου προσωπικού που θα ασχοληθεί όχι μόνο με την παραγωγή, αλλά και με το «πακέτο» υπηρεσιών έως ότου φτάσει το προϊόν στο «ράφι» προς πώληση».

Ο Υφυπουργός αποδέχθηκε επίσης την κοινή  πρόταση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. και του Δήμου για τη δημιουργία δύο νέων ειδικοτήτων, αυτών, του Τεχνικού Πτηνοτροφίας- Κτηνοτροφίας και του Τεχνικού κοπής κρέατος και παρασκευής κρεατοσκευασμάτων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Ζίτσας έχει αναπτύξει αγαστή συνεργασία με τη  Δ/νση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων και συνδράμει με υλικοτεχνική υποδομή στις τρεις ειδικότητες (Τεχνικός Μελισσοκομίας, Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας και Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος) που λειτουργούν στην Τ.Κ. Πετσαλίου από το έτος κατάρτισης 2016-2017. Ταυτόχρονα κατά το τρέχον σπουδαστικό έτος (2017-2018) λειτουργεί μία ακόμη ειδικότητα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρα(CHEF) την οποία παρακολουθούν συνολικά 55 σπουδαστές.

Με την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Ζίτσας όπως επισημαίνονταν και στο με αριθμ. πρωτ. 20245/12-12-2017 έγγραφο του Δημάρχου  με αποδέκτη τον Υφυπουργό Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς επιτυγχάνονται τα εξής:

  • Αποσυμφορίζεται το δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων,
  • εξυπηρετούνται σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή καθώς και τους όμορους Δήμους Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζαγορίου που αδυνατούν να μετακινηθούν, λόγω αποστάσεων, στο ΙΕΚ Ιωαννίνων και τέλος,
  • ενεργοποιείται, με ότι αυτό συνεπάγεται, το αρχειακό υλικό του ΙΕΚ Ζίτσας που διαχειρίζεται το ΙΕΚ Ιωαννίνων.

ΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΒΡΟΣΙΝΑΣ

Τέλος ο Υφυπουργός εμφανίστηκε θετικός στο ζήτημα που έθεσε επιτακτικά ο Δήμαρχος και αφορά στη στήριξη του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας. «Ευελπιστούμε πως, με τους εύστοχους χειρισμούς από την πλευρά της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού, θα επιτύχουμε την ενίσχυση και ενδυνάμωση του ΕΠΑ.Λ.» τονίζει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.

Επισημαίνεται πως από τη φέτος το ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί στο κτίριο  του παλαιού Δημοτικού σχολείου στην Τ.Κ. Άνω Λαψίστας με τον τομέα της πληροφορικής και προτείνεται από τη νέα εκπαιδευτική χρονιά να λειτουργήσει και ο Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό μαθητών που με την εκπαίδευσή τους θα καλύψουν ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και οικονομίας.

 

 

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of