Δευτέρα , 14 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για τις εκλογές στη ΔΟΕ

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για τις εκλογές στη ΔΟΕ

“Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων είναι ένα ανεξάρτητο αγωνιστικό σχήμα που συμμετέχει στο δίκτυο των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων. Υπηρετούμε ένα διαφορετικό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης: την ανάγκη ενότητας πάνω σε ένα αγωνιστικό ριζοσπαστικό περιεχόμενο για το σχολείο και την κοινωνία, σε αντιπαράθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυρίαρχη παιδαγωγική. Την ανάγκη για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό, ανεξάρτητο από κράτος, κυβέρνηση και κόμματα, που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου των όλων και των ίσων. Ήμασταν και είμαστε αμετανόητοι αντίπαλοι του κομματικού κατεστημένου γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και ιδιαίτερα, του κυβερνητικού συνδικαλισμού που, όχι λίγες φορές, έσυρε τον κλάδο σε εξευτελιστική υποταγή στο εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα. Που διαμόρφωσε μια κλειστή κάστα κομματικών επαγγελματιών συνδικαλιστών μακριά και ενάντια στις αγωνίες της ζωντανής εκπαίδευσης και ευνόησε τις πελατειακές σχέσεις. Που υπηρέτησε τις κυρίαρχες πολιτικές για την κοινωνία και το σχολείο. Ήμασταν και…
είμαστε παρόν σε όλες τις μάχες ενάντια στην αξιολόγηση που μέσα από αυτές αποδείχθηκε πως η μαχόμενη εκπαίδευση συσπειρώθηκε στη γραμμή της άρνησης, πετυχαίνοντας μια ιστορική νίκη, αφού μπόρεσε ν’ αποτρέψει την αξιολόγηση, την υποδούλωση της ζωντανής εκπαίδευσης και του σχολείου στο μηχανισμό των αξιολογητών και των δυνάμεων της αγοράς, συνεχίζοντας την μάχη για κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης. Ήμασταν και είμαστε παρόν σε όλες τις μάχες για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, όπως τα κενά και αδιοριστία, οργανικές, υποχρηματοδότηση, μισθολογική-βαθμολoγική εξέλιξη, ασφαλιστικό, διώξεις εκπαιδευτικών, περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ειδική αγωγή, ανθρωπιστική κρίση. Σήμερα, προβάλλουμε ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, για την ανάταξη του δημόσιου σχολείου, για την αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για το δημοκρατικό σχολείο των όλων και των ίσων. Γι΄ αυτό, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών αξίζει τον κόπο να στηριχθεί και να βγει ενισχυμένη αυτή την κρίσιμη στιγμή. Την Τρίτηη 9 Ιουνίου, πραγματοποιείται η τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, που θα κρίνουν την φυσιογνωμία του Συλλόγου, όπως και η εκλογή των αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, εκεί θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την επόμενη διετία. Από τη στάση και την ψήφο του καθένα μας θα κριθούν πολλά:
Αν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Ομοσπονδία θα αποκτήσει θέσεις και αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Αν η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ(ΠΑΣΚ), θα συνεχίσουν να έχουν την πλειοψηφία και να ελέγχουν απόλυτα το ΔΣ της ΔΟΕ και τα επόμενα δύο χρόνια.
Αν θα ανατρέψουμε τον καιροσκοπικό συνδικαλισμό του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.
Αν θα ζωντανέψουμε τους αγώνες μας, τις συλλογικές, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου μας.
Αν ο Σύλλογός μας λειτουργεί χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, ως εκφραστής των συμφερόντων και της ενότητας όλων των συναδέλφων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου και την ανάδειξη μας ως αντιπροσώπους του Συλλόγου στην Γ.Σ. της ΔΟΕ:
1 Παππάς Θεόφιλος, 1ο Δ.Σ. Ανατολής
2 Σαπρίκης Λάμπρος, Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη
3 Τζελέτας Νικόλαος, Δ.Σ. Μπάφρας – Νεοκαισάρειας
4 Τσιούπης Κωνσταντίνος, 1ο Ειδικό Δ.Σ. Ιωαννίνων
ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΡΟΤΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ”.

Δείτε Επίσης

Ενστάσεις από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για τον χειρισμό του διαγωνισμού οδοφωτισμού της πόλης

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» κάνει λόγο για «σιγή ιχθύος» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of