Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για τους “Ζωσιμάδες” και το νέο χλοοτάπητα:Η ομάδα της πόλης θα αγωνίζεται σε ένα αξιοπρεπές στάδιο, αντάξιο της ιστορίας της

Ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για τους “Ζωσιμάδες” και το νέο χλοοτάπητα:Η ομάδα της πόλης θα αγωνίζεται σε ένα αξιοπρεπές στάδιο, αντάξιο της ιστορίας της

IMG_20170816_190431_resized_20170817_085213990Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Με αφορμή την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του νέου χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο “ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ” η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ(Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων) σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ” με την υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του χλοοτάπητα και του ταρτάν το Ε.Σ.Ι. «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» με ζωή που ξεπερνά τον μισό αιώνα, περνάει σε φάση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.”

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης είναι η ακόλουθη:

“Η Επιτροπή Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ όσο και η πολιτική ηγεσία της ΓΓΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουν επανειλημμένα αποδείξει τα τελευταία 2,5 χρόνια πως υλοποιείται ό,τι έχει ανακοινωθεί.  Οι σημαντικές παρεμβάσεις στο σύνολο των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ δεν έχουν σταματήσει και θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση και για τα επόμενα δύο χρόνια, προς όφελος των αθλούμενων, των πολιτών και του σωματειακού ερασιτεχνικού αθλητισμού,  δίνοντας πλέον λύσεις σε προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, κατά τη τελευταία παρουσία του στα Γιάννενα τον περασμένο Μάρτιο, δεσμεύτηκε πως πέρα από την ανακατασκευή του ταρτάν, το Ε.Σ.Ι. «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» θα έχει και νέο χλοοτάπητα από τη νέα σεζόν, δέσμευση που ήδη έγινε πραγματικότητα.

Σε αγαστή συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, η νέα σύμβαση που υπογράφηκε προβλέπει την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση του έργου από την ΠΑΕ και τη σταδιακή αποπληρωμή του σε βάθος πενταετίας από το ΠΕΑΚΙ, με αντίστοιχη μείωση του ετήσιου τιμήματος της σύμβασης .

Το Ε.Σ.Ι. «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» στο σύνολό του αποτελεί περιουσία της ΓΓΑ και όλων των Γιαννιωτών και οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε. Με την υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του χλοοτάπητα και του ταρτάν το Ε.Σ.Ι. «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» με ζωή που ξεπερνά τον μισό αιώνα, περνάει σε φάση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Η ομάδα της πόλης θα αγωνίζεται σε ένα αξιοπρεπές στάδιο, αντάξιο της ιστορίας της, ενώ η εικόνα της πόλης δεν θα πλήττεται πλέον από την κακή εικόνα του χλοοτάπητα. Οι δυνατότητες του σταδίου είναι δεδομένες και πεπερασμένες, παρόλα αυτά η Ε.Δ. δεν θα σταματήσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του.

Παράλληλα συνεχίζονται ισόρροπα, εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ. Ενδεικτικά, αυτή την εποχή υλοποιούνται ακόμη η αποκατάσταση των εξωτερικών γηπέδων μπάσκετ στο Πανηπειρωτικό στην Ανατολή με την τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου, η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των παλιών αποδυτηρίων στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Λιμνοπούλας, εργασίες συντήρησης στο κολυμβητήριο και περαιτέρω εκσυγχρονισμός στην υλικοτεχνική του υποδομή. Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ θα συνεχίσει με μεθοδικότητα και συνέπεια την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ευθύνης της, δίνοντας σημαντικό βάρος στη σωστή και δίκαιη λειτουργία των χώρων για όλους.”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments