Παρασκευή , 30 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση του ΣΕΠΕΝΙ για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων, μέρος της μαθητικής κοινότητας των σχολείων της Κόνιτσας»

Ανακοίνωση του ΣΕΠΕΝΙ για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων, μέρος της μαθητικής κοινότητας των σχολείων της Κόνιτσας»

Σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕΝΙ αναφέρονται τα εξής:

“Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων καταδικάζει με  τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων, μέρος της μαθητικής κοινότητας των σχολείων της Κόνιτσας.

Ως εκπαιδευτικοί που υποδεχτήκαμε και εκπαιδεύουμε στα σχολεία μας τα προσφυγόπουλα, τα ταλαιπωρημένα αυτά παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και των επεμβάσεων, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό και δίκαιο ως παιδαγωγοί, εμποδίζοντας ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις να  δηλητηριάζουν πρώτα και κύρια τις παιδικές ψυχές και σε προέκταση την ίδια την κοινωνία μας.

Το Δ.Σ. καλεί  τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, συλλογικά και κόντρα σε κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική αντίληψη, να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρεπή ζωή όλων των προσφυγόπουλων. Να καταδικάσουν κάθε είδους ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά κατά των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών. Να απομονωθεί και να μην μείνει αναπάντητη κάθε φασιστική και ρατσιστική πρόκληση στα σχολεία της περιοχής μας.”

 

 

Δείτε Επίσης

«Δεν το χρειάζεσαι; Χάρισέ το σε κάποιον που το έχει ανάγκη» κοινωνική δράση του ΟΚΠΑΠΑ

Ο «ΟΚΠΑΠΑ»με αγάπη και σεβασμό καλεί τους συμπολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of