Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ -Καταρρίπτεται ο μύθος περί υπερδανεισμού του Δήμου μας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ -Καταρρίπτεται ο μύθος περί υπερδανεισμού του Δήμου μας

anejarthΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Σε ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του θέματος του δανείου του δήμου Ιωαννιτών αναφέρονται τα εξής:

“Κατά την χθεσινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου,  η παράταξή μας έδωσε συνειδητά θετική ψήφο στην  εξουσιοδότηση της δημοτικής αρχής για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου των 25 εκατομμυρίων ευρώ που λήφθηκε το έτος 2007 , εφιστώντας ωστόσο την προσοχή στο ύψος του επιτοκίου.

Το δάνειο αυτό είχε απίστευτα προνομιακό επιτόκιο ύψους  1,3 %  και αποτελεί  μεγάλη επιτυχία της τότε δημοτικής αρχής. Ήταν προϊόν δημόσιου διαγωνισμού  και της άριστης οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Αφορούσε την αναχρηματοδότηση όλων των δανείων των προηγούμενων δημοτικών περιόδων και εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου, ιδίως από ρυμοτομίες, που ανάγονταν ακόμη και στην δεκαετία του 1950!

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα να υλοποιηθούν μεγάλα έργα στην πόλη μας, που την ανέδειξε πρωταθλήτρια σε ενταχθέντα έργα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα ποσά που καταβλήθηκαν σε ρυμοτομίες έχουν ήδη  εισπραχθεί από τον Δήμο μας με τις 12 εξαμηνιαίες δόσεις των υπόχρεων συμπολιτών

Έτσι καταρρίπτεται ο μύθος περί υπερδανεισμού του Δήμου μας, όταν αναφέρονται σε ριζοσπαστικές αποφάσεις εξυγίανσης του Δήμου μας,  κάτι που επιτέλους μετά από χρόνια  παραδέχθηκε και η σημερινή Δημοτική Αρχή.”

Δείτε Επίσης

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άρτας και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις καταλήψεις σε σχολεία της πόλης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of