Τρίτη , 6 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-“Πρόχειρη και άνευ σχεδιασμού” η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-“Πρόχειρη και άνευ σχεδιασμού” η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

anejarthΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“Την αντίρρησή τους έφεραν οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να συνάψει συνεργασία με την Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική μελέτη κι όπως αυτή προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.”,τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

“Πρόχειρη και άνευ σχεδιασμού, χαρακτήρισε αυτή  την συνεργασία ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρ. Γκίκας, ο οποίος  ήταν ο κύριος εισηγητής από την πλευρά της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  και ο οποίος ζήτησε την αναβολή του συγκεκριμένου θέματος, έτσι ώστε να δημιουργηθεί  διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα εξετάσει σε βάθος την συνεργασία αυτή και η οποία θα έχει σαν στόχο την καλύτερη και συμφερότερη εξυπηρέτηση προς όφελος των πολιτών και η οποία θα έχει να κάνει με τον καθορισμό του ύψους των εισιτηρίων  και την ορθολογική  τακτοποίηση   των δρομολογίων.

 

<<Με το συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προωθεί η Δημοτική Αρχή, μόνο η ελάφρυνση των νοικοκυριών και η ευχερέστερη εξυπηρέτηση  των συμπολιτών μας δεν πρόκειται να συμβεί.

Συμφωνούμε στην μείωση των εισιτηρίων μετακίνησης των συμπολιτών και ζητούμε τον επανακαθορισμό  των ζωνών, έτσι όπως αυτές προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και που είναι αρμοδιότητα του Δήμου,  ούτως ώστε με την επιδότηση να προκύψει μεγαλύτερο  όφελος  για περισσότερους από τους συμπολίτες μας, αφού η μείωση του εισιτηρίου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σε σχέση μ αυτή που προβλέπει η σύμβαση του δήμου με το αστικό ΚΤΕΛ.

Επίσης θα πρέπει να επανακαθορισθούν και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, κάτι που θα σημάνει την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Για όλα αυτά ζητούμε  την αναβολή του θέματος για να αναλάβει η διαπαραταξιακή επιτροπή  το έργο της μελέτης, με την οποία θα συναφθεί η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών>>  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γκίκας.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, δεν αποδέχθηκε το αίτημα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, με αποτέλεσμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να δώσουν αρνητική ψήφο, χαρακτηρίζοντας την συμφωνία ως  ασύμφορη  για τους δημότες.

Στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού  Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντας, έκανε ειδική αναφορά στην υπόθεση που έχει προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου, λέγοντας ,πως με το σκηνικό που δημιουργείται    και στην περιοχή μας, κινδυνεύουν πολλές ιδιόκτητες εκτάσεις να χαθούν και κάλεσε την Δημοτική Αρχή ,να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να αποφευχθούν τέτοιου είδους παραβιάσεις.

Επίσης ο κ. Γκόντας επανέφερε το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών, τα οποία αυξάνονται καθημερινά και προκαλούν προβλήματα στους πολίτες.<< Ναι στα φιλοζωικά συναισθήματα όχι όμως στην ασυδοσία και πάνω από όλα ναι στη  προστασία και  στην σωματική ακεραιότητα των πολιτών μας, στην πόλη στα νοσοκομεία και στο πανεπιστήμιο>> τόνισε ο κ. Γκόντας.”

Δείτε Επίσης

Η ομιλία του δημοσιογράφου, συγγραφέα Δημήτρη Τριανταφυλλίδη με  θέμα  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  Η ομιλία του δημοσιογράφου, συγγραφέα Δημήτρη Τριανταφυλλίδη με  θέμα  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments