Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΑΝΟΙΞΕ για το κοινό της η ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΝΟΙΞΕ για το κοινό της η ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΤΕΛΙΚΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Από σήμερα ,Δευτέρα 29 Αυγούστου ,άνοιξε για το κοινό της  η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Αυγούστου, ολοκληρώθηκε η ετήσια τακτοποίηση του υλικού της Βιβλιοθήκης και η διαδικασία απολύμανσης και καθαριότητας του κτηρίου της. Το υλικό (βιβλία, περιοδικά, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, CDs, DVDs …) ελέγχθηκε και ταξιθετήθηκε στο Αναγνωστήριο, Δανειστικό & Παιδικό Τμήμα καθώς και στις Αίθουσες Σπανίων και Δωρητών του ισογείου.

Επιπλέον, συνεχίστηκε η αναδρομική καταλογογράφηση παλαιοτύπων από τις δωρεές  Αρχιμανδρίτη Ευάγγελου Αντωνιάδη, Κωνσταντίνου Β. Οικονόμου και Γεωργίου Βοϊλα .

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η καταγραφή, απογραφή και επαναρχειοθέτηση του  Αρχείου του Βυζαντινολόγου Γεωργίου Σούλη, που φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη. Το Αρχείο ψηφιοποιήθηκε και τα ψηφιακά τεκμήρια βρίσκονται στη διαδικασία της επεξεργασίας.

Τέλος, μέσω της φετινής χρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο υπάγεται η Ζωσιμαία, πραγματοποιήθηκαν πολύτιμες τεχνικές εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών τόσο στο κτήριο ( μόνωση ταράτσας, υποστύλωση και επίστρωση βεράντας, βάψιμο τμήματος κτηρίου εσωτερικά & εξωτερικά, ανακαίνιση WC και δημιουργία νέου WC για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλαγή θυρών κ.α.), όσο και στο βιβλιοαυτοκίνητο της Κινητής Βιβλιοθήκης (απαραίτητες επιδιορθώσεις, βάψιμο κλπ.)

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων θα λειτουργεί για το κοινό της (έως τον Οκτώβριο) Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:30 και Σάββατο 09:00-13:00.

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Πρέβεζας έθεσε σε πλήρη λειτουργία σε τρεις ζώνες το δωρεάν wi-fi του προγράμματος WIFI4EU

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το free wi-fi του προγράμματος WIFI4EU στο Δήμο Πρέβεζας στις τρεις ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of