Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανοιχτή διάλεξη για τον γονεϊκό ρόλο στην διαμόρφωση της παιδικής προσωπικότητας

Ανοιχτή διάλεξη για τον γονεϊκό ρόλο στην διαμόρφωση της παιδικής προσωπικότητας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων διοργανώνει διάλεξη με τίτλο «Ο ρόλος των γονιών στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών τους» την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος Κούτρας, καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».

Η οικογένεια αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών τους. Το πώς αποκρίνονται οι γονείς αμέσως στο κλάμα και στο χαμόγελο των παιδιών αμέσως μετά τη γέννησή τους, το αν χρησιμοποιούν τη θετική ή την αρνητική ενίσχυση, το πώς θέτουν όρια και κανόνες, το πώς διαχειρίζονται τις συναισθηματικές προβολές τους στα παιδιά τους, το πώς διαχειρίζονται το λάθος των παιδιών τους, το πώς τα εκπαιδεύουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και το στρες και τις σχέσεις τους με τους άλλους, το πώς τα εκπαιδεύουν να λαμβάνουν αποφάσεις και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Αλλά και  ποιο είναι το προσωπικό παράδειγμα των γονιών. Δεν μπορεί εύκολα ένα παιδί να υιοθετήσει αξίες και θετικές στάσεις ζωής, όταν αυτές απουσιάζουν από την καθημερινότητα των ενηλίκων που τον περιβάλλουν. Πρότυπα, αξίες, ιδανικά εγγράφονται ως βιωματική γνώση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Δείτε Επίσης

Ο.Σαπολάγιεβα(Ομογενής από Μαριούπολη)- Η χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ , συμβολική και ουσιαστική -Βαρβαρικές πρακτικές των Ρώσων.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Την συμβολική αλλά και την ουσιαστική σημασία  για την Ουκρανία και  τον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments