Τετάρτη , 30 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αντιπροσωπεία της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην Κρυοπηγή, που επλήγη  από κατολισθήσεις

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ στην Κρυοπηγή, που επλήγη  από κατολισθήσεις

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Το προηγούμενο διάστημα το χωριό Κρυοπηγή στο Ζάλογγο Πρέβεζας επλήγη από κατολισθήσεις λόγω της διάβρωσης του εδάφους. Μπροστά σε αυτή την καταστροφή την Τρίτη 10 Απριλίου κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Πρέβεζας του ΚΚΕ  με τους σ. Κωτσαντή Κώστα γραμματέα της ΤΕ και περιφερειακό σύμβουλο, Μπακιρτζόγλου Γιώργο μέλος της ΤΕ, Γάκη Σωτήρη μέλος της ΤΕ και δημοτικό σύμβουλο και Σοπικιώτη Μπάμπη στέλεχος του κόμματος επισκέφθηκαν το χωριό. Προκειμένου να έχουν ιδία άποψη για τις καταστροφές που έπληξαν το χωριό καθώς και να εκφράσουν την συμπαράσταση του Κόμματος στους κατοίκους. Παράλληλα συμμετείχαν σε Λαϊκή Συνέλευση  των κατοίκων του χωριού που πραγματοποιήθηκε την το απόγευμα .

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναστάτωση και απόγνωση, εξαιτίας των εκτεταμένων κατολισθήσεων σε διάφορες περιοχές του χωριού. Από της κατολισθήσεις έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα και καταστροφές.(Βίντεο με ΕΙΚΟΝΕΣ από την περιοχή)

Αποκόπηκε η δημοτική οδός που συνδέει το χωριό με τον επαρχιακό δρόμο Αρχαγγέλου – Παραμυθιάς.

Οκτακόσια στρέμματα από ελαιόδεντρα έχουν υποστεί καταστροφή, και πολλά εξ αυτών στην κυριολεξία τα έχει καταπιεί η γη. Η συγκεκριμένη εκτεταμένη κατολίσθηση είναι ενεργός και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Καθημερινά παρατηρούνται συνεχείς περαιτέρω μετακινήσεις, επιδείνωσης της κατάστασης και απειλείται η άμεση επέκτασή της σε μεγαλύτερο τμήμα προς τον οικισμό.

Η αντιπροσωπεία του κόμματος στην παρέμβασή της στη Γενική Συνέλευση τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης των κατοίκων του χωριού.(ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Κ.ΚΩΤΣΑΝΤΗ)

Σήμερα, το πρόβλημα έχει οξυνθεί και δεν υπάρχει περιθώριο άλλης καθυστέρησης. Οι ευθύνες είναι μεγάλες, βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά και την περιφερειακή και δημοτική αρχή γιατί ενώ γνώριζαν από χρόνια το πρόβλημα κώφευαν, ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές καιροφυλακτεί.

Απαιτείται:

  • να κηρυχτεί το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ληφθούν  άμεσα τα αναγκαία μέτρα (άμεσης αποτελεσματικότητας) για την επιβράδυνση των μετακινήσεων και των κατολισθήσεων των εδαφών.
  • Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών, και να προχωρήσει η αποζημίωση των πληγέντων.
  • Να δοθεί η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση για την πλήρη μελέτη και κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών, αντιδιαβρωτικών και άλλων έργων υποδομής.

Στην έκκληση των κατοίκων να παρθούν μέτρα για την προστασία της ζωής τους, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, δεσμεύτηκαν πως θα προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις στην κυβέρνηση την περιφέρεια και στο δήμο Πρέβεζας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments