Δευτέρα , 10 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή που κοινοποιείται στους βουλευτές Ηπείρου

Αξιοποίηση της περιουσίας των ΕΔ ζητά η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή που κοινοποιείται στους βουλευτές Ηπείρου

4Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Προτάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα επισήμανση του προβλήματος εξεύρεσης κατοικίας από την ώρα που θα μετατεθούν και των επιπτώσεων σε οικονομικό επίπεδο αλλά και όσον αφορά την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, περιέχονται σε επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρεις Ηπείρου προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που κοινοποιείται στους βουλευτές της Ηπείρου. Η επιστολή είναι η ακόλουθη

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την ώρα που θα μετατεθούν είναι η εξεύρεση κατοικίας πλησίον της Μονάδας τους. Θέμα που γεννά σωρεία προβλημάτων οικονομικά αλλά και προσαρμογής, τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους.

Εν όψει και των σχετικών ετήσιων φετινών τακτικών μεταθέσεων η Ένωση μας θέλοντας να βοηθήσει τα στελέχη που μετατίθενται προτείνει τα παρακάτω σε ότι αφορά την στέγαση τους σε οικήματα των ΣΟΑ-ΣΟΜΥ:

α. Στην μοριοδότηση των συναδέλφων για τα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ να προστεθεί το οικογενειακό εισόδημα ως κύριο κριτήριο.

           β. Ισοκατανομή των διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΜΥ ανάλογα με τον αριθμό των στελεχών, το βαθμό, το όπλο ή το σώμα που υπηρετούν αύξηση του χρόνου διαμονής στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ από 2 σε 3 έτη.

Επίσης προτείνουμε και σε γενικότερο βαθμό τα παρακάτω:

α.   Οι εκτάσεις των στρατοπέδων που δεν βρίσκονται  σε λειτουργία να δοθούν, με την μέθοδο της αντιπαροχής, σε κατασκευαστικές εταιρίες για τη δημιουργία στρατιωτικών οικημάτων στην εν λόγω περιοχή ή σε άλλη περιοχή της Ελλάδος ανάλογα με τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού.

β.  Στα στελέχη τα οποία υπηρετούν σε περιοχή, που δεν υπάρχουν στρατιωτικά οικήματα ή τα εν λόγω στελέχη δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, να τους χορηγείται επίδομα ενοικίου.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την επίλυση του θέματος που θα βοηθήσει χιλιάδες συναδέλφους αλλά κυρίως στηρίξτε και ενισχύστε τις ίδιες τις οικογένειές τους.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments