Παρασκευή , 30 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Απάντηση του αν.υπουργού ,σε ερώτηση του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) για το νοσοκομείο Πρέβεζας

Απάντηση του αν.υπουργού ,σε ερώτηση του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) για το νοσοκομείο Πρέβεζας

stergios-1024x6831Από:Γιώργος Γκόντζος

Σε απάντηση του αν. υπουργού Παύλου Πολάκη  ,ερώτησης που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ   Στέργιο Γιαννάκη, σχετικά με προβλήματα λειτουργίας της του ΓΝ Πρέβεζας, τονίζονται  τα ακόλουθα:

“Στις προτεραιότητες του Υπουργείου μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Νοσοκομείων της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα σχετικές ανάγκες πασχόντων συνανθρώπων μας.

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο μας μεριμνά πάντα για την ταχύτερη ικανοποίηση των αιτημάτων που υποβάλλονται από τα αρμόδια όργανα (Νοσοκομεία, ΥΠΕ) και αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία τμημάτων και Μονάδων Νοσοκομείων, όπως αυτό προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων και των επιμέρους αναγκών των Νοσοκομείων.

Πέραν των ανωτέρω και σε ότι αφορά το Καρδιολογικό Τμήμα του ΓΝ Πρέβεζας, σας γνωρίζουμε ότι, βάσει του ισχύοντος Οργανισμού του, ο αριθμός των υφισταμένων θέσεων εξειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Καρδιολογίας ανέρχεται σε τρεις (3) θέσεις.

Όσον αφορά στη λειτουργία του εν λόγω Τμήματος, λόγω νόμιμου διορισμού ιατρού στην Αθήνα, αυτή υποστηρίχθηκε με την πρόσληψη επικουρικού ιατρού και τη συμμετοχή Καρδιολόγων από το ΠΕΔΥ-ΜΥ Πρέβεζας και Άρτας.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου προωθεί τις διαδικασίες διορισμού προσωπικού του κλάδου ιατρών ΕΣΥ επί θητεία, παλαιότερων προκηρύξεων. Σε εφαρμογή αυτού, με τις Αποφάσεις του Υπουργού Υγείας:

  • αρ. Α2α/ΓΠ39403/2011/27-10-2015 , με θέμα «Διορισμός σε θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ»,
  • αρ. Α2α/ΓΠ62141/2011/27-10-2015 , με θέμα «Διορισμός σε θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ»,

Σελίδες απάντησης: 2 Σελίδες συνημμένων:

Σύνολο σελίδων: 2

  • αρ. Α2α/ΓΠ77803/2011/27-10-2015, με θέμα «Διορισμός σε θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ» και
  • αρ. Α2α/ΓΠ84209/2011/27-10-2015, με θέμα «Διορισμός σε θέση του κλάδου ιατρών ΕΣΥ», π οποία έχει σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ (σχ. έγγραφο Α2α/ΓΠοικ.84209/3-11-2015),

διορίζονται στο ΓΝ Πρέβεζας ειδικευμένοι ιατροί ειδικοτήτων: Νευρολογίας, Οφθαλμολογίας, Παθολογικής Ανατομικής και Ψυχιατρικής, αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου εξετάζει όλα τα υποβληθέντα αιτήματα των Διοικήσεων των Μονάδων και προωθεί τις διαδικασίες διορισμού επικουρικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών, με τις διαδικασίες που ορίζονται στην εγκύκλιο με αρ. Α2α/ΓΠοικ.46322/19-6-2015 (ΑΔΑ: 6ΗΠΡ465ΦΥΟ-ΘΦ7) «Παρέχονται οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με την τήρηση καταλόγου επικουρικών ιατρών και τη διαδικασία τοποθέτησής τους».

Για το ΓΝ Πρέβεζας έχει δρομολογηθεί και ολοκληρώνεται η πρόσληψη τεσσάρων (4) επικουρικών ιατρών, Καρδιολόγου, Παθολόγου Νεφρολόγου και Ουρολόγου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τα πολύ σοβαρά

προβλήματα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας

της χώρας, αποφάσισε την παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού. Η θητεία των εργαζόμενων λήγει την 31-12-2015 και ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίσει την παράτασή της μέχρι 30- 9-2016.”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Η Μ.Ντούσκου,μητέρα του Χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου , περιγράφει τις στιγμές που έβλεπαν την κούρσα του…”Να αντέξεις λίγο ακόμα, αγόρι μου”

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει και εμείς οι ίδιοι πως αισθανόμαστε.Αυτή είναι η ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of