Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Αρχική / Ελλάδα / Απάντηση του υπουργείου στην αναφορά του βουλευτή Γ.Στέφου της ανακοίνωσης του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου, με θέμα την επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Απάντηση του υπουργείου στην αναφορά του βουλευτή Γ.Στέφου της ανακοίνωσης του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου, με θέμα την επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

11990524_450296665156543_7843050978814493655_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Στις 26 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την ανακοίνωση του Συλλόγου Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου, με θέμα την επαναφορά του εξάωρου ωραρίου εργασίας στο προσωπικό των Παιδαγωγών Προσχολικής ηλικίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Στην επιστολή του Συλλόγου αναφέρεται πως η εφαρμογή του οκτάωρου ωραρίου εργασίας προστέθηκε σε ένα σύνολο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί, όπως ακατάλληλες κτιριακές υποδομές, έλλειψη πόρων, υπεράριθμα παιδιά συμβάλλοντας στην υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το αρμόδιο υπουργείο στην απάντησή του στις 21 Δεκεμβρίου του αναφέρει πως το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών είχε εξαιρεθεί από το προϊσχύον καθεστώς των 37,5 ωρών εργασίας την εβδομάδα, εφόσον για τους συγκεκριμένους κλάδους υπήρχε ειδική πρόβλεψη στις διατάξεις του Π.Δ. 588/1988 το οποίο καθιέρωνε 30 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη επιληφθεί επί του ζητήματος της επαναφοράς σε ισχύ του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος, συμπεριλαμβάνοντας σχετική διάταξη σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου στην Βουλή των Ελλήνων.

Σημειώνεται ακόμη πως σε συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων εκφράστηκε ρητά η πρόθεση του Υπουργείου να συμπεριλάβει την σχετική διάταξη, με την οποία επαναφέρεται η εξάωρη εργασία στους βρεφονηπιακούς και δημοτικούς σταθμούς, αν είναι εφικτό, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή στο προσεχές διάστημα. Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από των Πανελλήνιο Σύλλογο Βρεφονηπιοκόμων.

 

 

Δείτε Επίσης

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Κορέας

Το Δημαρχείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Jung Il Lee. Τον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments