Πέμπτη , 13 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το  Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015  

Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το  Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015  

european_flags-1728x800_c

 

Την Τετάρτη, στο Δημαρχείο του Maastricht Ολλανδίας, απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», (httpsss://www.politis.gov.gr), ως Έργο Καλής Πρακτικής στον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 (European Public Sector Award 2015).

Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου το βραβείο παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Κο Αλέξανδρο Γέροντα, προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Κο Νικόλαο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε σχετικά:

  1. Η βράβευση αυτή είναι μία δίκαιη ανταμοιβή τόσο για το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, όσο και για την τεχνικά άψογη υλοποίηση του έργου από τα στελέχη των υπηρεσιών της.
  2. Δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην Περιφερειακή Αρχή, για τη συνέχιση έργων καινοτόμων και ανταγωνιστικών που να αποσκοπούν στην ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής διασύνδεσης, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τρόπο έγκυρο και απρόσκοπτο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με ιδιαίτερη έμφαση και επικέντρωση στις αγροτικές περιοχές.
  3. Στρατηγικός στόχος της περιφέρειας είναι να μην ψηφιοποιείται η γραφειοκρατία, αλλά οι επενδύσεις στην ηλε-διακυβέρνηση να είναι εναρμονισμένες με τη αναγκαία μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό στο δημόσιο τομέα.
  4. Η κοινωνία μας πρέπει να επιδιώκει την ένταξη και τη διασύνδεση με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της παρέχεται μέσω αυτών.

 

Δείτε Επίσης

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων- Ψήφισμα για τον θάνατο του Μαρίνου Γαρνέλη

Ο πρώην Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης “έφυγε” χθες (12/1) νικημένος από την επάρατη νόσο. Ο εκλιπών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments