Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Αριστερή Παρέμβαση: “Η εμμονική δημοτική αρχή ετοιμάζεται να φορτώσει στους δημότες την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες”

Αριστερή Παρέμβαση: “Η εμμονική δημοτική αρχή ετοιμάζεται να φορτώσει στους δημότες την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

Η εμμονική δημοτική αρχή, συνεπικουρούμενη από πολιτικούς της συνοδοιπόρους, μόνιμους ή ευκαιριακούς, ετοιμάζεται να φορτώσει στους δημότες .

Αφού χρησιμοποίησε τον εξουσιαστικό λαϊκισμό που υποτίθεται ότι πολεμάει, με κινδυνολογία που ούτε η λαϊκίστικη δεξιά της πτέρυγα δεν είχε επικαλεστεί, βρήκε υποστήριξη από την παράταξη της Τ. Καλογιάννη που έτσι και αλλιώς, υπέρ των ιδιωτών και κατά οτιδήποτε δημοσίου, είναι.

Η απόφαση είναι προβληματική και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να το καλύψει αυτό κάτω από πολιτικολογίες περί “winwin” και μάχη εντυπώσεων για την υποτίθεται ουδέτερη και απολιτίκ της στάση στα δημοτικά.

Η εκχώρηση, ειδικά με τον τρόπο που γίνεται, είναι μια σαφής εξόφληση επιταγών στο πολιτικό σύστημα, που στηρίζει τη δημοτική αρχή, και στην κυβέρνηση. Έλαβε το «πραξικόπημα» του Θεοδωρικάκου που άλλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα, δίνει καίρια έργα σε ιδιώτες. Αυτά είναι τα «πολιτικά ειδύλλια» και αυτές οι απαιτήσεις τους.

Η δυσπιστία γύρω από τις εκχωρήσεις βασικών δραστηριοτήτων και παροχών είναι χρόνια αλλά το σύστημα εξουσίας την αγνοεί. Το ίδιο κάνει και η δημοτική αρχή με τις προειδοποιήσεις ότι η συμφωνία θα είναι επιζήμια για τον Δήμο και τους δημότες, ότι ήδη, πολλοί από τους Δήμους που κάνουν τέτοιες εκχωρήσεις βγαίνουν ζημιωμένοι στο τέλος, λόγω της διακύμανσης της ωφέλειας κ.λ.π.

Ο δημοτικός φωτισμός με σύγχρονα μέσα είναι προαπαιτούμενο για την ποιότητα ζωής και για την καθημερινή ασφάλεια. Πρέπει να υπάγεται στη σφαίρα του δημόσιου συμφέροντος και όχι να είναι αντικείμενο κερδοφορίας. Δεν πρόκειται για εμμονή, αλλά για λογική και επακόλουθη σκέψη.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments