Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα”- “Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο”:Νίκη στην απεργία των courier – delivery – διανομέων

“Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα”- “Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο”:Νίκη στην απεργία των courier – delivery – διανομέων

Σε ανακοίνωση των παρατάξεων “Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα”- “Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο” αναφέρονται τα εξής:

“Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και στην Ήπειρο στηρίζει και συμπαραστέκεται στην απεργία των courier – delivery – διανομέων στις 11 Απρίλη.

Η απεργία έρχεται ως απάντηση στους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς των εργαζόμενων στο χώρο.

Ως απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις άθλιες συνθήκες εργασίας.  Η συντριπτική πλειοψηφία των νελιβεράδων αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς δώρα και επιδόματα και τις περισσότερες φορές χωρίς ρεπό, ενώ οι εργοδότες δεν τους παρέχουν μέσα ατομικής προστασίας.

Τεράστιο και καθοριστικό μερίδιο ευθύνης έχουν όλες οι κυβερνήσεις, όπως είναι  η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο αφήνουν τους επιχειρηματίες στο απυρόβλητο, αλλά με τους μνημονιακούς νόμους  ενισχύουν και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο αγώνας των ντελιβεράδων συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία. Με τους αγώνες μας να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.”

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of