Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Περιφέρεια Ηπείρου χέρι-χέρι!

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Περιφέρεια Ηπείρου χέρι-χέρι!

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Σε ανακοίνωση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ» και «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»  με τίτλο                “Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Περιφέρεια Ηπείρου χέρι-χέρι! “,αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πιο πετυχημένος εφαρμοστής κάθε αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής στην Ελλάδα, μαζί με την περιφερειακή αρχή της Ηπείρου βαδίζουν χέρι-χέρι και συνεργάζονται άψογα, γιατί το πολιτικό τους στίγμα συμπίπτει πλήρως.

Το επιτελικό στέλεχος της κυβερνητικης πολιτικής Στ. Πιτσιόρλας, αφού ολοκλήρωσε το σχέδιο ξεπουλήματος της Εγνατίας οδού, ήρθε ξανά στα Γιάννενα για να μας «ενημερώσει» για το πόσο ωφέλιμες είναι οι ΣΔΙΤ, οι συμπράξεις δηλαδή όπου το δημόσιο βάζει χρήμα και υποδομές και ο ιδιώτης έχει αποσβέσει το κεφάλαιό του και βγάζει κέρδος πριν καν λειτουργήσει η υποδομή.

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται στην πλάτη των πολιτών και της εργατικής τάξης.

Τι και αν η ίδια η ΕΕ πλέον διαπιστώνει με πρόσφατη έκθεσή της ότι οι ΣΔΙΤ είναι και πιο δαπανηρές από τις «κανονικές» συμβάσεις και τα δημόσια έργα και ειδικά στην Ελλάδα είναι ακόμα ακριβότερες; Τι και αν την Ιόνια τη χρυσοπληρώνουν οι οδηγοί; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πιτσιόρλας, η κα Καλογιάννη και ο κ. Καχριμάνης επιμένουν ότι «το μέλλον είναι ΣΔΙΤ». Αυτή είναι η δουλειά τους: Μάνατζερς ιδιωτικών εταιριών και όχι υπηρέτες των λαϊκών συμφερόντων.

Τι και αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι «άλλο κόμμα, άλλο κυβέρνηση»; Τα κορυφαία στελέχη του ντύνονται το προσωπείο που τους βολεύει όταν μιλάνε στο περιφερειακό συμβούλιο και όταν συνοδεύουν υπουργούς της κυβέρνησης σε προεκλογικές περιοδείες.

Να ζητήσουμε και να καταφέρουμε τα δημόσια έργα να είναι δημόσια, με κοινωφελή, καθολικό χαρακτήρα, να είναι δωρεάν γιατί τα έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά ήδη. Να βάλουμε φραγμό στην εκχώρηση κάθε ζωτικής δραστηριότητας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Να χτίσουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα διεκδικεί και θα εξασφαλίζει έργα σύγχρονα, ήπια περιβαλλοντικά, ωφέλιμα κοινωνικά και για όλους-όλες, δωρεάν.

Καμία εκχώρηση της επεξεργασίας των απορριμμάτων σε ιδιώτες, σε ήδη αποτυχημένα και επιβλαβή για τη λαϊκή οικονομία και το περιβάλλον μοντέλα.”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments