Δευτέρα , 28 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Α.Λάνταβος(ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ιωαννίνων):Μπασιούκας και Ζάψας προσπαθούν να προκαταλάβουν κόσμο και κόμματα

Α.Λάνταβος(ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ιωαννίνων):Μπασιούκας και Ζάψας προσπαθούν να προκαταλάβουν κόσμο και κόμματα

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– «Τα σενάρια  τα οποία προωθούν ο κύριος Ζάψας και ο κύριος Μπασιούκας  για συνεργασίες και για χρίσματα υποψηφίων ,δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε με την κοινή λογική την οποία πρεσβεύουμε εμείς και με την οποία πορευόμαστε….Προσπαθούν να προκαταλάβουν  τον κόσμο και τα κόμματα»..Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Αλκιβιάδης Λάνταβος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Ιωαννίνων , σε παρέμβασή του (ΕΔΩ), στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), την  πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου των επικεφαλής  των δύο παρατάξεων –ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ με αφορμή  το γεγονός πως οι  δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο προγραμματίζουν κοινή εκδήλωση για τον “Κλεισθένη” στις 11 Ιουνίου, στα Γιάννενα.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης ο Αλκιβιάδης Λάνταβος τόνισε: «Αν η συζήτηση αυτή γίνεται για να υπάρχουν συναινέσεις , αυτές είναι απαραίτητες  για να μπορεί αυτή η χώρα και ο τόπος που ζούμε να βγει από την κρίση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.Εμείς ως πολιτικός χώρος αυτό το έχουμε δείξει στην πράξη, σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που είναι σήμερα στην κυβέρνηση και για τα αυτονόητα λέγανε όχι..».

Για την συζήτηση για την απλή αναλογική ανέφερε πως το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση ,πρόσθεσε πως « οι μεγάλες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν γίνει από τον χώρο μας» και υπογράμμισε πως «η αγωνία των δύο επικεφαλής των παρατάξεων   απέναντι στον σημερινό Περιφερειάρχη είναι ο λόγος που τους κάνει  να φτιάξουν μια κοινή παράταξη».Τέλος  σημείωσε πως  ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ΉΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ   προφανώς κινείται σε συνεννόηση με το κόμμα του , τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ηπειρωτών δεν ήρθε σε επικοινωνία με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ .

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”,  από τις 31 Ιανουαρίου,ο Γιώργος Ζάψας είχε διατυπώσει την άποψη περί κοινής καθόδου των δύο παρατάξεων (ΕΔΩ)

Σε ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ εξ’ άλλου αναφέρονται τα εξής:

«Ο πολιτικός κόσμος οφείλει, να αφουγκράζεται συνεχεία τον «σφυγμό» της κοινωνίας. Από το δημόσιο διάλογο και τη διαβούλευση μπορούν να προκύψουν συνθέσεις, συγκλίσεις για τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι συναινέσεις αποτελούν το θεμέλιο λίθο για να οικοδομηθεί μια Ελλάδα ισχυρή, με ανάπτυξη, παραγωγή, ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη και να αφήσει πίσω της τα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει πράξη στο κοινοβούλιο τη συναίνεση και συνεργασία, προτάσσοντας όχι το κομματικό συμφέρον αλλά το καλό της χώρας.  

Στην εκδήλωση για τον «Κλεισθένη Ι» και την απλή αναλογική, στις 11 Ιουνίου στις 19.00 στο Du Lac, που διοργανώνεται από κοινού από τις περιφερειακές παρατάξεις «Ήπειρος της Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζει πως είναι ουτοπικό να βρεθούν κοινά σημεία με ανθρώπους που πολιτεύτηκαν με αυταπάτες τα τελευταία χρόνια. Τα σενάρια περί συνεργασιών και χρίσματος υποψηφίων δεν ανήκουν ούτε στη «σφαίρα» της απλής αναλογικής ούτε της κοινής λογικής. Στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο που αφορά και την αυτοδιοίκηση, το Κίνημα Αλλαγής έχει τη δική του «ατζέντα» και μια ολοκληρωμένη πρόταση να καταθέσει.

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments