Κυριακή , 19 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων: Εκατοντάδες αθλητές κέρδισαν μετάλλια και εμπειρίες στα 12α Ποσειδώνια

Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων: Εκατοντάδες αθλητές κέρδισαν μετάλλια και εμπειρίες στα 12α Ποσειδώνια

Εκατοντάδες αθλητές ηλικίας 9-12 ετών βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου στη Λιμνοπούλα, κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες αλλά και μετάλλια, συμμετέχοντας σε έναν από τους μεγαλύτερους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης της χώρας, τα 12α Ποσειδώνια.

Στους αγώνες, που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων, πήραν μέρος πάνω από 450 παιδιά, μέλη 22 συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία (προαγωνιστική) θeωρείται πολύ σημαντική στην κολύμβηση γιατί τα παιδιά, πέρα από βασικές τεχνικές, μπορούν να μάθουν τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και να αποκομίσουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα αγωνιστική τους πορεία.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε τρεις αγωνιστικές το Σαββατοκύριακο και άνοιξαν με μια μικρή παρέλαση των αθλητικών, έπαρση της ελληνικής σημαίας και εκφώνηση του όρκου του αθλητή. Στην επιτυχία της διοργάνωσης πρέπει να προσμετρηθείκαι το κίνητρο που δίνει ο Α.Ο. Ποσειδών στις οικογένειες των αθλητών, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής στους επίλεκτους αθλητές, σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Είναι αυτονόητο ότι όλες αυτές οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις προσφέρουν πολλά στις κατά τόπους οικονομίες. Αυτό είναι μια προστιθέμενη αξία στον τουρισμό της περιοχής», ανέφερε η Αγνή Δρίμτζια, πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων.

«Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα στο οποίο πάρα πολλές οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους. Αυτό που μένει από εμάς να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να έχουμε υψηλού επιπέδου παροχές στους μικρούς αθλητές, γιατί οι εμπειρίες που παίρνουν από αυτούς τους αγώνες είναι οι εμπειρίες που τους θα τους κάνουν να αγαπήσουν τόσο την αγωνιστική κολύμβηση, όσο και το άθλημα αυτό καθ’ αυτό. Είναι το μεγάλο μας στοίχημα», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, σημαντικός είναι ο ρόλος και της Ιόνιας Οδού, που κατέστησε πιο εύκολη τη μετακίνηση μεγάλων ομάδων από άλλες περιοχές της χώρας.

Τα 12α Ποσειδώνια δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, όχι με τόση επιτυχία τουλάχιστον, χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές. Μετά τις συνεχείς αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πλέον είναι σε θέση να φιλοξενήσει άρτια οργανωμένα αθλητικά γεγονότα.

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Α.Ο. Ποσειδών: https://www.poseidonia.gr/

Μεγάλος χορηγός ήταν για μία ακόμη χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» και επίσημος χορηγός η «Νέα Οδός». Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του ΠΕΑΚΙ.

Ο Α.Ο. Ποσειδών ευχαριστεί τους εθελοντές και τους εργαζομένους του κολυμβητηρίου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ειδικές βραβεύσεις

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Α.Ο. Ποσειδών απένειμε βραβείο στον Γιάννη Τζίμα, τον αστυνομικό που, αγνοώντας τον κίνδυνο και χωρίς να είναι ειδικά εκπαιδευμένος, έσωσε γυναίκα από πνιγμό στη λίμνη.

Ο ίδιος, απαντώντας σε αυτούς που χαρακτηρίζουν την πράξη του παράδειγμα προς μίμηση, ανέφερε πως αυτές οι αναφορές είναι υπερβολικές.Τόνισε ακόμη πως ό,τι έκανε ήταν μόνο το καθήκον του και πως θα το ξαναέκανε,αν βρισκόταν πάλι μπροστά σε ένα αντίστοιχο περιστατικό.

Επίσης, βραβείο απονεμήθηκε και στην ομάδα του κολεγίου Deree, για τη συμμετοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών.

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Γιώργος Λιγνός αναλύει το κείμενο “για τη Φιλοπατρία ” που υπογράφουν άτομα από όλη την χώρα

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  “Το κείμενο έχει μια πολύ απλή στόχευση .Να επαναπροσδιορίσουμε  την έννοια ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments