Τετάρτη , 20 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΚΟΝΙΤΣΑΣ  

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΚΟΝΙΤΣΑΣ  

WP_20160606_005WP_20160616_006Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του δήμου Κόνιτσας με αφορμή  δωρεάν παραχώρηση ενός καινούριου οχήματος και τη χορήγηση ογδόντα Μπλε Κάδων,αναφέρονται τα εξής:

“Μία από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας είναι και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης με παράλληλη ενδυνάμωση της συνήθειας της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Διοίκηση του Δήμου αναβαθμίζοντας τη συνεργασία της με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και προβάλλοντας πειστικά τις προθέσεις για ποιοτική και ποσοτική επαύξηση των αποτελεσμάτων του συστήματος Μπλε Κάδων, ζήτησε και πέτυχε τη δωρεάν παραχώρηση ενός καινούριου οχήματος και τη χορήγηση ογδόντα Μπλε Κάδων.

Στις 6 Ιουνίου υπεγράφη από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ζ. Παπασπύρου και τον κ. Ιωάννη Ραζή, νόμιμο εκπρόσωπο της ΕΕΑΑ,   συμβόλαιο δωρεάς απορριμματοφόρου φορτηγού οχήματος, εργοστασίου κατασκευής IVECO SpA, τύπου κατασκευής IG160E2CA και ήδη βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου, όπως και ογδόντα μπλε κάδοι.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει η πιο πάνω δωρεά και πιστεύουμε βάσιμα ότι, στην κατεύθυνση αυτή θα συνδράμουν όλοι οι συμπολίτες μας, κάνοντας τρόπο ζωής την ανακύκλωση αφού έτσι:

-Μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των αποβλήτων της πόλης        μας.

-Εξοικονομούμε ενέργεια, πρώτες ύλες και φυσικούς πόρους.

-Προστατεύουμε το περιβάλλον.

-Δημιουργούμε θέσεις εργασίας και έχουμε συναλλαγματικά            οφέλη.

Επόμενη επιδίωξη του Δήμου είναι η προμήθεια δύο καινούριων απορριμματοφόρων, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του  και να έχουμε σημαντική μείωση της δαπάνης συντήρησης των μέσων.”

 

           

Δείτε Επίσης

Το Ζαγόρι υποψήφιο Πολιτιστικό Τοπίο της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνουν Εκδήλωση Ενημέρωσης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of