Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Βιβλιοπαρουσίαση:Βασίλης Κονταξής, Το βιολοντσέλο

Βιβλιοπαρουσίαση:Βασίλης Κονταξής, Το βιολοντσέλο

konta Από :Γιώργος Γκόντζος

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ., στονΠολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το βιβλίο του Βασίλη Κονταξή, Το βιολοντσέλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, δρ. Φιλοσοφίας, ο Θουκυδίδης Παπαγεωργίου, Καθηγητής Φιλόλογος και ο Εμμανουήλ Πλούσος, δρ Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Δανάη Τζήμα και Βασίλης Σιάφης και ο συγγραφέας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά με το βιβλίο του αναφέρει ο συγγραφέας: «Πώς μπορεί ένα μέλος της οικογένειας των εγχόρδων να συνδεθεί για πάντα με μια οικογένεια σε ένα μικρό χωριό της Ηπείρου κοντά στην Κόνιτσα; Πώς ένα χαμένο δημοτικό τραγούδι αυτού του χωριού –για χρόνια καλά κρυμμένο στην καρδιά της Ευρώπης– θα ακουστεί ξανά στον τόπο του;
Πρόσωπα διαφορετικά και καταστάσεις ποικίλες συνυπάρχουν στη μικρή κοινότητα της Αετοφωλιάς: μία Γερμανίδα σοπράνο, ένας Έλληνας που πάει να βρει την τύχη του στο Μόναχο και εξελίσσεται απροσδόκητα σε κορυφαίο μουσικό, μια γυναίκα που περιμένει σε ολόκληρη τη ζωή της έναν έρωτα που δεν έρχεται, ένας καθηγητής ιατρικής που πλήρωσε τις ιδέες του κατά την επταετία, μια παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης, ένας ισχυρογνώμων και αυθεντικός ηπειρώτης με «αγύριστο κεφάλι», μια αιωνόβια που ζει σε έναν κόσμο φανταστικό, μια προδοσία του εμφυλίου που μετά από χρόνια αποκαλύπτεται, μια πηγή με τρεχούμενο νερό που για δεκάδες χρόνια κρατάει ζωντανό έναν μύθο…
Οι παράταιρες και παράλληλες ιστορίες πολλών ανθρώπων στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον συνδέονται, συμπλέκονται, συγχέονται, συγκρούονται σαν ήχοι διαφορετικοί σε μια πρωτότυπη αρμονία μια μικρής σουίτας για βιολοντσέλο που αντηχεί σε μια πλαγιά της Πίνδου.
Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικών γλωσσών, διαλέκτων, ηλικιών, νοοτροπιών και εθνικοτήτων συμπορεύονται στα μονοπάτια της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Εκείνο που στο τέλος επικρατεί σαν δυνατή δοξαριά είναι ότι οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπήθηκαν δεν χωρίζουν ποτέ, ούτε με τον θάνατο».

 

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 500 χιλιάδες για έργα αγροτικής οδοποιίας

Η διαδικασία της δημοπράτησης ανοίγει για το έργο βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments