Τρίτη , 25 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Βραβεύτηκαν οι ωραιότεροι κήποι και μπαλκόνια της Άρτας!

Βραβεύτηκαν οι ωραιότεροι κήποι και μπαλκόνια της Άρτας!

BRABEUSH PHOTO 1BRABEUSH PHOTO 2Από:Γιώργος Γκόντζος–Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού κήπων και μπαλκονιών που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων έγινε σήμερα το πρωί στην πλατεία Κιλκίς. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τον κόσμο να δίνει το «παρών». Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, παρόντες ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Νταλάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κοτσαρίνης και Κώστας Χαρακλιάς και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων Φωτεινή Μπούκα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Νταλάκας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην διοργάνωση του διαγωνισμού.

Για την Ημέρα Περιβάλλοντος και για τους στόχους του Δήμου Αρταίων πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα μίλησε η Περιβαλλοντολόγος, υπάλληλος του Δήμου Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ελένη Τζίμα.

Η αρμόδια Επιτροπή αποτελούνταν από τις υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου κ.κ. Ελένη Τζίμα (Διευθύντρια) Αγγελική Λιάγκα και Αγγελική Αποστόλη. Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν με βάση τα εξής κριτήρια: α) χωρικός σχεδιασμός, αρχιτεκτονική διάταξη, πρωτοτυπία σύνθεσης, β) επιλογή φυτικού υλικού (χρώμα σχήμα, υφή) γ) συνδυασμός φυτικού υλικού δ) σχέση φυτών στο χώρο, ε)υγεία ευρωστία των φυτών,  ζ))συντήρηση -αρδευτικό σύστημα.

Νικητές στην κατηγορία των κήπων ήταν οι: 1) Σιγιάννης Χρήστος (Γαβριά), 2) Μίνου Σοφία (Κιρκιζάτες), 3) Καρατζά Παρασκευή (Ρόκκα)

Νικητές στην κατηγορία των μπαλκονιών ήταν οι: 1)Σακκά Μαρία (Άρτα), 2)Κέφης Ευάγγελος (Ρόκκα), 3)Τσώλα Λαμπρινή (Ρόκκα)

Παράλληλα, απονεμήθηκαν και έπαινοι σε πολίτες και φορείς για τις δημιουργίες τους. Συγκεκριμένα στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας για την αυλή του (το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής κ. Γιώργος Παππάς), στην Σοφία Εξάρχου (Άρτα) και στην Μαρία Μπαλάφα (Γραμμενίτσα).

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους δημότες που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

Δείτε Επίσης

Δήμος ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Κ. Παπούλια

Μετά από συνεννόηση του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Λώλη με την Τροχαία Ιωαννίνων, διακόπηκε η ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments