Πέμπτη , 8 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Β.Τσίρκας: Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας» από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Β.Τσίρκας: Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας» από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

v.tsirkas2Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Άρτας ,Βασίλη Τσίρκα σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας» από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,αναφέρονται τα εξής:

“Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνέχεια της ρητής δέσμευσης που είχε λάβει τόσο ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, από τον Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργο Δέδε, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους, σχετικά με το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας». Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, δεσμεύεται για το εν λόγω έργο πίστωση ποσού επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (700.000 €).

Το Υπουργείο έλαβε σοβαρά υπόψη την επιτακτική ανάγκη τόσο του καθαρισμού και της ομαλοποίησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου όσο και της ανακατασκευής των συρματοκιβωτίων του πυθμένα για την προστασία της παλιάς γέφυρας Άρτας, όπως, εξάλλου, τονίζεται και σε σχετικό έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά. Αναγνωρίστηκε ο επείγων χαρακτήρας του έργου, καθώς η ανομοιογένεια της ροής και των υλικών της κοίτης και η πυκνή δενδρώδης αυτοφυής βλάστηση καθιστούν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Τέλος, προστατεύονται οι καλλιεργούμενες εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές από ενδεχόμενες πλημμύρες.

Τα έργα υποδομών συνδέονται άμεσα με τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Από την πλευρά του ο βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας, θα συνεχίσει, σε θεσμικό πάντοτε επίπεδο και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία, να διεκδικεί την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τέτοια εξαιρετικής σημασίας έργα στην περιοχή της Άρτας.”

Δείτε Επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 33χρόνου σε τροχαίο

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33 χρόνος, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο από Ιωάννινα προς Πέραμα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments