Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιάννενα Νέα Εποχή: “Αποκρύπτεται η πραγματική ποσότητα της λυματολάσπης”

Γιάννενα Νέα Εποχή: “Αποκρύπτεται η πραγματική ποσότητα της λυματολάσπης”

Στοιχεία για τις ακριβείς ποσότητες βιοστερεών (λυματολάσπης) που παραμένουν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού ζήτησε ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ από την διεύθυνση της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Ελισάφ και δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις, είδαν από κοντά την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησαν ενημέρωση για την ακριβή ποσότητα των αποθηκευμένων βιοστερεών.

Η ΔΕΥΑΙ έχει προκηρύξει ήδη διαγωνισμό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την απομάκρυνση 25 χιλιάδων τόνων λυματολάσπης.

Ωστόσο στην προκήρυξη δεν περιέχεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την προμέτρηση της συγκεκριμένης ποσότητας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες κοινοποιώντας το έγγραφο και στον Πρόεδρο της επιχείρησης και απερχόμενο δήμαρχο.

Αντί των υπηρεσιών η απάντηση δόθηκε από τον κ. Μπέγκα. Μία απάντηση που προκαλεί αναπόφευκτα σοβαρά ερωτήματα και εγείρει προβληματισμούς.

«Όταν κάποιος πολίτης ζητά πληροφορίες οι οποίες εμπίπτουν στην σφαίρα του απορρήτου ο υπάλληλος οφείλει να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται η χορήγηση των πληροφοριών αυτών καθώς και να παραπέμπει στις  σχετικές διατάξεις πολύ περισσότερο όταν δεν έχει και έννομο συμφέρον προς τούτο.

Σας επισημαίνουμε ότι η παράβαση της υποχρέωσης εχεμύθειας συνιστά πειθαρχικό αδίκημα. Για τον λόγο αυτό καλείστε να μην παρέχετε πληροφορίες σε τρίτους που κατέχετε λόγω της υπηρεσιακής σας ιδιότητας… Τέλος σας εφιστούμε την προσοχή να μην διακινούνται έγγραφα χωρίς την έγκριση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου που εμπίπτουν στις ως άνω περιπτώσεις».

Με απλά λόγια, ο απερχόμενος δήμαρχος απαγορεύει στον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ να δώσει τα στοιχεία προμέτρησης της λυματολάσπης τα οποία η επιχείρηση όφειλε να αναφέρει επακριβώς στα τεύχη δημοπράτησης.

Η ποσότητα της λυματολάσπης για την οποία η ΔΕΥΑΙ θα πληρώσει από ιδίους πόρους ποσό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να ανήκει στην «σφαίρα του απορρήτου» ούτε φυσικά στην σφαίρα της φαντασίας.

Και βέβαια ο κ. Ελισάφ δεν είναι «κάποιος πολίτης» αλλά είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης πράγμα που κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να αποδεχθούν.

Τι κρύβει ο κ. Μπέγκας, τι φοβάται, ποιόν καλύπτει επιβάλλοντας την απαγόρευση και την σιωπή;

Για μία ακόμη φορά εκτίθεται..

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments