Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Γιάννενα Τώρα”: Τα “φαντάσματα των Ιωαννίνων” ξανά σε δράση 3D-Road-Painting στην Άρη Βελουχιώτη

“Γιάννενα Τώρα”: Τα “φαντάσματα των Ιωαννίνων” ξανά σε δράση 3D-Road-Painting στην Άρη Βελουχιώτη

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” αναφέρονται τα εξής:

Μετά τα έντυπα που διένειμαν, εκφράζοντας τις παραμελημένες ομάδες πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών, τα «Φαντάσματα των Ιωαννίνων», που στηρίζουν την Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», προχώρησαν σε μια ακόμη συμβολική κίνηση.

Το πρωί της Πέμπτης, επί της οδού Άρη Βελουχιώτη, μετά τον κόμβο της Περιβλέπτου και με κατεύθυνση προς Σταυράκι, σε σημείο με ελλιπή φωτισμό και χωρίς πεζοδρόμια, όπου, ειδικά το βράδυ, υπάρχει έντονος ο κίνδυνος να παρασυρθεί πεζός από αυτοκίνητο, τα «Φαντάσματα των Ιωαννίνων» ανήρτησαν δύο πινακίδες με τις επιγραφές «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ» και «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ» ενώ ζωγράφισαν με τη μέθοδο 3D-road-painting ένα τρισδιάστατο κύβο ώστε να προκαλείται η μείωση της ταχύτητας των οδηγών.

Σε δήλωσή τους τα «Φαντάσματα των Ιωαννίνων» ανέφεραν:

«Η δράση αυτή είχε σκοπό να αναδείξει ένα χρονίζον πρόβλημα στην οδό Άρη Βελουχιώτη του Δήμου Ιωαννιτών το οποίο εγκυμονεί κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Επίσης είχε σκοπό να αποδείξει ότι με έξυπνες, φτηνές και, κυρίως, αποτελεσματικές δράσεις ο Δήμος μπορεί όχι μόνο να παρέμβει ουσιαστικά στα καθημερινά προβλήματα της πόλης αλλά και να δώσει καινοτόμες, πρωτότυπες λύσεις.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι δεκάδες τα σημεία του Δήμου Ιωαννιτών που έχουν παρόμοια προβλήματα φωτισμού, αλλά το συγκεκριμένο σημείο είναι, ίσως, το πιο επικίνδυνο, καθώς βρίσκεται μετά από στροφή με μικρή ορατότητα.

Το χρώμα που χρησιμοποιήσαμε είναι οικολογικό ώστε να μη προκληθεί επιβάρυνση στο περιβάλλον και σε λίγες μέρες θα σβηστεί, καθώς είναι υδροδιαλυτό, ενώ θα αποσύρουμε και τις πινακίδες ώστε να μην ρυπάνουμε το περιβάλλον. Όμως το πρόβλημα θα παραμείνει αν ο Δήμος δεν φωτίσει την περιοχή και δεν δημιουργήσει πεζοδρόμια.

Ευχόμαστε οι δράσεις μας αυτές να προβληματίσουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους επόμενους διοικούντες του Δήμου».

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments