Τετάρτη , 6 Ιουλίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Για το κύκλωμα «νονών» κατέθεσε ο Γ. Σμπώκος

Για το κύκλωμα «νονών» κατέθεσε ο Γ. Σμπώκος

«Ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο για να μην γίνει… ατύχημα»

sbokos607_130114

Κατάθεση στους ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε στρατηγείο τις φυλακές, έδωσε ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, καταδικασμένος στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Σμπώκος που κλήθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, θα επανέλθει τις επόμενες ημέρες στο ανακριτικό γραφείο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεσή του.

Το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, φέρεται να εκβιάστηκε από το «κύκλωμα των φυλακών» να τους δώσει χρήματα, υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται και ο συγκρατούμενός του, πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, φέρεται να επανέλαβε όσα έχει ισχυριστεί στις προανακριτικές καταθέσεις του για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί σε χώρους που σχετίζονται με συγγενικά του πρόσωπα.

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει πως τον Ιανουάριο του 2013 ο βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος -που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος- του είχε ζητήσει 10 εκατ. ευρώ με την απειλή αν δεν δεχόταν να πληρώσει, «να του διαλύσει το σπίτι».

Αντίστοιχη «πρόταση» δέχθηκε, όπως υποστηρίζει ο κ. Σμπώκος, και από τον Παναγιώτη Βλαστό ο οποίος μάλιστα φέρεται να του είχε διευκρινίσει πως «κάνει εξυπηρέτηση» και τον είχε συμβουλεύσει να δώσει «ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο για να μην γίνει… ατύχημα».

Ο Βλαστός, η απολογία του οποίου συνεχίζεται αύριο, ενώπιον των ανακριτών, φέρεται πάντως να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις εκρήξεις και την εκβίαση σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Αύξηση του ιικού φορτίου κατά 79% δείχνουν τα λύματα των Ιωαννίνων

Την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 20 ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments