Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων,οργανώνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για τους μικρούς φίλους,στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικότερα:

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (ώρες11:00-13:00)παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι και ζωγραφίζουν ευφάνταστους χριστουγεννιάτικους πίνακες από κάρβουνο. Υλοποίηση εργαστηρίου:ΖωγραφίΖΩ

 

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

  • Χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι (ώρες: 11:00-12:30)

Ο Φον κουραμπιές και ο κόμης μελομακαρόνης συνομιλούν με παιδιά, 5 έως 8 ετών, για το νόημα των γιορτών σε μια χριστουγεννιάτικη αφήγηση της ΒίκυςΒάββα.

  • Ξωτικά της τσέπης (ώρες: 12:30-14:00)

Ένα δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής κούκλας με τον κουκλοποιό Σωκράτη Παππάαπό την ομάδα κουκλοθέατρου «Αντράλα», όπου παιδιά, ηλικίας 5 έως 8 ετών, δημιουργούν τις δικές τους κούκλες.

 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

  • Αφήγηση παραμυθιού και ζωγραφική(ώρες:11:00-12:30)

Οι μικροί φίλοι, ηλικίας 10 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα αγγλικά και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν, αντλώντας έμπνευση από τους αγαπημένους τους ήρωες.

Σχεδιασμός-οργάνωση:Playschool

  • Κουκλο-Γούρια(ώρες:12:30-14:00)

Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων γουριών για παιδιά, ηλικίας 10 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν με τη συνδρομή του Σωκράτη Παππά τα δικά τους γούρια για να υποδεχτούν το νέο έτος.

 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (ώρες 17:00-19:00) οι μικροί φίλοι θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου με στολίδια που έχουν κατασκευάσει τα ίδια τα παιδιά στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών(Υπεύθυνη εργαστηρίου Αρετή Αντωνίου)και στη συνέχεια θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες από την παιδοψυχολόγο Δώρα Τάτση.

 

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου (ώρες 11:00-14:00)θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας8 έως 12 ετών. Με την καθοδήγηση του εικαστικού Χρήστου Κόλλια τα παιδιά θα κατασκευάσουν σπιτάκια για τα ξωτικά των Χριστουγέννων.

 

 

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας (καθημερινά, εκτός Τρίτης,  ώρες 10:00-17:00).

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments