Πέμπτη , 29 Ιουλίου 2021
Αρχική / Ελλάδα / Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-“Ποιότητα – Καινοτομία – Εξωστρέφεια: το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας”

Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-“Ποιότητα – Καινοτομία – Εξωστρέφεια: το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας”

P1040158Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, παρευρέθηκε την Παρασκευή 03.02.2017 στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Zootechnia 2017 στη ΔΕΘ.

Ο κ. Καραγιάννης στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας θα πρέπει να στηριχτεί στην ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Ποιότητα για να αναδειχθούν τα εθνικά και περιφερειακά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, καινοτομία για μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και  διαφοροποίηση στη αγορά, εξωστρέφεια για αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών, με επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με εθνικό brand name.

Τόνισε δε, πως για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι  απαιτείται εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός για τα εθνικά μας προϊόντα, ισχυρά και βιώσιμα σχήματα τόσο ιδιωτικά, όσο και επιχειρήσεων του χώρου της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και συνέργειες, clusters και εξωστρεφείς δράσεις για την σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το τουριστικό προϊόν, τον πολιτισμό και την τοπική γαστρονομία.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσκληση, τα συνεχάρη για την άρτια διοργάνωση και εξήρε το έργο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και την κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, που συμβάλλουν ενεργά για την εφαρμοσμένη καινοτομία της κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο και την Ελλάδα.

Δείτε Επίσης

Λ.Ζαούσης(Αρχιτέκτονας)—Ο μέσος όρος των φοιτητών είναι και ο μέσος όρος του μετέπειτα επαγγελματία.

Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Επίκαιρες προσεγγίσεις για θέματα  που αφορούν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής  σε σχέση ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of