Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ.Καψάλης(Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)-Δεκτό το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ένταξη στα μέλη του ΤΕΕ, με ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Γ.Καψάλης(Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)-Δεκτό το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ένταξη στα μέλη του ΤΕΕ, με ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

DSC_9243Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Στο θέμα της ένταξης των Πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και της διεύρυνσης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων,αναφέρεται η δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,Γιώργου Καψάλη

Η δήλωση είναι η ακόλουθη:

“Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση ανακοινώνω ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έκανε δεκτό το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  για ένταξη στα μέλη του, με ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, γεγονός που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου μας και του Τμήματος.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στη διεύρυνση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, γεγονός που καθιστά το Τμήμα ακόμη περισσότερο ελκυστικό και ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν σε αυτό.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν πετυχαίνουμε, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, να ενισχύουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων μας και να παρέχουμε σε αυτούς περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Με συντονισμό και σχέδιο και σε διαρκή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Γιάννη Φούντο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά, καθώς και με την υποστήριξη όλων των μελών του Τμήματος, πετύχαμε, ώστε να οδηγηθούμε σε μία ακόμη θετική απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Πρέπει να επισημάνω ότι, εκτός από το δικό μας αδιάλειπτο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του θέματος, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η πρόσφατη ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία και θα ανήκει το συγκεκριμένο Τμήμα από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την απόφασή τους αυτή και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, τον κ. Γιώργο Στασινό, για την επιτυχή έκβαση του θέματος.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Καθηγήτρια κ. Τώνια Μοροπούλου, καθώς και τον αείμνηστο Γιάννη Φούρκα, μέλος τότε της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, για τη θετική εισήγηση που υπέβαλαν σχετικά με το θέμα.

Ακόμη, θερμές ευχαριστίες επιθυμώ να απευθύνω προς τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Μηχανικών, η οποία, επίσης, εισηγήθηκε θετικά για την ένταξη στο ΤΕΕ των διπλωματούχων του Τμήματος.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εκφράζει την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς όλους τους παραπάνω.”

 

 

 

 

 

 

Γεώργιος Δ. Καψάλης

6.7.2017

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of