Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Γ. Παΐλας , Πρόεδρος Α.Ο. Ανατολής-Αναγνώριση για την Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου, του κόπου, των προσπαθειών, του αγώνα απέναντι στα στερεότυπα της κοινωνίας

Γ. Παΐλας , Πρόεδρος Α.Ο. Ανατολής-Αναγνώριση για την Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου, του κόπου, των προσπαθειών, του αγώνα απέναντι στα στερεότυπα της κοινωνίας

 

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—–  Ως αναγνώριση του κόπου τους,των προσπαθειών τους ,των αγώνων στο γήπεδο,  αλλά του αγώνα απέναντι στα στερεότυπα της κοινωνίας, των αθλητριών της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου του ΑΟ Ανατολής, θεωρεί ο Γιάννης Παΐλας , Πρόεδρος Α.Ο. Ανατολής,Υπεύθυνος Τύπου Α.Ο. Ανατολής
Υπεύθυνος Γυναικείας Ομάδας Α.Ο. Ανατολής,Εκπαιδευτικός  ,που μίλησε (Ηχητικό ΕΔΩ) στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, την συμμετοχή αθλητριών στην διαδικασία των προεπιλογών ,για την Εθνική Κορασίδων Ποδοσφαίρου  που πραγματοποιήθηκε στο Ενωσιακό Γήπεδο την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Ο Γ. Παΐλας τόνισε πως ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητριών του ΑΟ Ανατολής είναι 14,5 χρόνων ,και αναφέρθηκε στην αθλητική –ποδοσφαιρική πρόοδο των αθλητριών σε ένα δύσκολο και  άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου όσον αφορά τα τμήματα υποδομής.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γεώργιος Παπακώστας δοκίμασε και αξιολόγησε επιλεγμένες αθλήτριες από τα ακόλουθα αθλητικά Σωματεία:

  • Α.Ο. Ανατολής
  • Αμαζόνες Θεσπρωτίας
  • Α.Ο. Κέρκυρα
  • Πανλευκάδιος
  • Μεσολόγγι 2008
  • Νέες Τρικάλων
  • Σειρήνα Γρεβενών
  • ΓΠΟ Καστοριάς

Στην αρχή ο ομοσπονδιακός κατέγραψε τις αθλήτριες και μίλησε μαζί τους για το σκοπό της διαδικασίας προεπιλογής. Στη συνέχεια ακολούθησε προπόνηση και δίτερμα.

Στο τέλος ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε με τους γονείς και τα στελέχη των Σωματείων τονίζοντας το υψηλό επίπεδο των αθλητριών. Σημείωσε ωστόσο πως πρέπει οι αθλήτριες να συνεχίσουν να αθλούνται με μεγαλύτερη ένταση και χρονική διάρκεια για να παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο στόχων.

Να θυμίσουμε πως η διαδικασία των Προεπιλογών Κορασίδων φέτος έγινε σε 6 φάσεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Πάτρα, Ιωάννινα. Η όλη διαδικασία είναι ενταγμένη για πρώτη φορά στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΠΟ «Training the future» και σε αυτή συμμετείχαν επίλεκτες αθλήτριες Κ-14 και Κ-15 από όλη την Ελλάδα.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την οργάνωση καλοκαιρινών camps για 44 αθλητές και 22 αθλήτριες Κ-14, που θα αποτελούν τις τελικές επιλογές των Ομοσπονδιακών προπονητών, καθώς και με την διοργάνωση του κεντρικού φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου 2019 που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις αρχές Ιουνίου για τις αθλήτριες Κ-15.

 

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of