Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Γ.Σεντελές (δήμαρχος Β.Τζουμέρκων)- Ο τουριστικός τομέας αρχίζει να παίρνει μπροστά και να διογκώνεται

Γ.Σεντελές (δήμαρχος Β.Τζουμέρκων)- Ο τουριστικός τομέας αρχίζει να παίρνει μπροστά και να διογκώνεται

esperida-1Από:Γιώργος Γκόντζος–Την εκτίμηση ότι  στην περιοχή των Τζουμέρκων “ο τουριστικός τομέας αρχίζει  να παίρνει μπροστά και να διογκώνεται” , διατύπωσε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων ,Γιάννης Σεντελές , μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων,με αφορμή την διοργάνωση εσπερίδας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων και την Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων, και με τη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής, ιδιοκτητών ξενοδοχείων, καταλυμάτων, ξενώνων και επαγγελματιών του χώρου της εστίασης.

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εισήγηση με θέμα ,«Τουριστική ανάπτυξη Βορείων Τζουμέρκων. Βελτίωση αποδοτικότητας, ποιοτικές υπηρεσίες και εξατομικευμένες λύσεις» του υπεύθυνου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνη ,και στον διάλογο που ακολούθησε τονίζοντας πως τέθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα υπηρεσιών ,συμπεριφοράς προς τους επισκέπτες ενώ σημείωσε πως ο τουρισμός είναι ο υπ’ αριθμόν 1  τομέας που μπορεί να βοηθήσει συνολικά την ανάπτυξη της περιοχής.Ανέφερε μάλιστα πως η πρόταση για διήμερο συνέδριο με θέματα που αφορούν τον τουρισμό έγινε αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους
Τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων αλλά και την Ένωση ξενοδόχων τόνισε, εκ μέρους της Ένωσης Επαγγελματιών Τζουμέρκων, ο Άγγελος Ζώνιος, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά βήματα από όλους, τα οποία θα πρέπει να συνεχιστούν.
Στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον Τουρισμό Βαγγέλης Γιωτόπουλος.
Έμφαση δόθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το Σπήλαιο «Ανεμότρυπα» στα Πράμαντα, αλλά και στη δυναμική του εναλλακτικού τουρισμού, για τα οποία εκδόθηκαν σχετικά έντυπα, που διανέμονται στους εν δυνάμει επισκέπτες στις εκθέσεις, στις οποίες συμμετέχει ο δήμος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, έχουν χωροθετηθεί θέσεις για caravan, έχουν χαραχθεί τρεις ποδηλατικές διαδρομές και έχουν αποτυπωθεί πλήρως τα μονοπάτια σε όλη την έκταση του δήμου, ως μέρος ενός πιστοποιημένου Ευρωπαϊκού Μονοπατιού που θα διατρέχει ολόκληρη την Ήπειρο. Πρόκειται για μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται μελλοντικά να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον τουρισμού αυτού του είδους. Παράλληλα, σημαντική προσπάθεια γίνεται και σε επίπεδο θρησκευτικού και συνεδριακού τουρισμού.
«Η τουριστική κίνηση στα Τζουμέρκα είναι σε ανοδική πορεία και θα πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε.
Πολύτιμο εργαλείο η νέα ιστοσελίδα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες η ανανεωμένη ιστοσελίδα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, η οποία τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται «στον αέρα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση που λειτουργεί και σήμερα (www.voreiatzoumerka.gr). Η ανανεωμένη ιστοσελίδα έχει στόχο να ενισχύσει την επικοινωνία του δήμου με τους δημότες, μέσα από εμπλουτισμένο και επικαιροποιημένο περιεχόμενο, ενώ δίνεται έμφαση και στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, παρέχοντας πληροφορίες προς τους επισκέπτες. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και δυνατότητες επικοινωνίας, αντανακλώντας την τάση για ολοένα μεγαλύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών.Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Το Ζαγόρι υποψήφιο Πολιτιστικό Τοπίο της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνουν Εκδήλωση Ενημέρωσης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of