Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Γ.Στύλιος(βουλευτής ΝΔ Άρτας):«Στον αέρα» η έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες παραγωγούς

Γ.Στύλιος(βουλευτής ΝΔ Άρτας):«Στον αέρα» η έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους Έλληνες παραγωγούς

images

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.) για τα Ελληνικά δεδομένα, οι παραγωγοί,δεν θα πληρωθούν το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.Αυτό  τονίζεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή στην οποία επισημαίνονται τα εξής:” Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο Γ. Στύλιος με τη μορφή ερώτησης στον αρμόδιο Υπουργό. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι η ενεργοποίηση της νέας Κ.Α.Π.,επ’ ουδενί δεν αποτελεί «γαλαντόμα» παροχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά είναι συμβατικό δικαίωμα της χώρας μας προς τους παραγωγούς για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία της Κυβέρνησης εδώ και οκτώ μήνες να βγάλει μια στοιχειώδη απόφαση για τα σχέδια βόσκησης της χώρας. Ως αποτέλεσμαδεν θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του έτους τα οριστικά δικαιώματα.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Υπουργός,τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις όσο και στην συνάντηση με τους επικεφαλής των αγροτικών κινητοποιήσεων την προηγούμενη Τετάρτη στις 14/10, ανακοίνωσε επί λέξει ότι “Τα δικαιώματα της νέας ΚΑΠ θα ενεργοποιηθούν χωρίς πρόβλημα, ενώ στόχος μας είναι, η ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων για καταβολή μέσα στον Νοέμβριο προκαταβολής ύψους έως 70%.”

Ο κ.Γ. Στύλιος κρούει τον κώδωνα κινδύνου, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Οκτωβρίου και δυστυχώς τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί για τα προσωρινά δικαιώματα. Δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε οι επιλέξιμες βοσκοτοπικές εκτάσεις. Η ολιγωρία αυτή αφήνει μετέωρους τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι στερούνται – άδικα και παράλογα – εισοδήματα, άκρως απαραίτητα για την επιβίωση των οικογενειών και τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.Ως εκ τούτου, όπως διαφαίνεται, το Υπουργείο δεν θα προλάβει να έχει έτοιμα τα διαχειριστικά σχέδια με αποτέλεσμα να μην ανακοινωθούν τα προσωρινά δικαιώματα μέσα στο 2015.”

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments