Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Γ.Στύλιος (ΝΔ)-Μοιραίες οι συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας για την Ελληνική βοοτροφία.  

Γ.Στύλιος (ΝΔ)-Μοιραίες οι συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας για την Ελληνική βοοτροφία.  

xlabvrdmΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η Πολιτική ηγεσία υποτίμησε τους κινδύνους επανεμφάνισης σοβαρών ζωονόσων παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες  προειδοποιήσεις. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος βουλευτής Άρτας, με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό που συνυπογράφει μαζί με 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι Βουλευτές τονίζουν ότι υπήρξαν σοβαρές αστοχίες και παραλήψεις από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο δεν αποτράπηκε η επανεμφάνιση της οζώδους δερματίτιδας, αλλά επεκτάθηκε σε μεγαλύτερη έκταση προκαλώντας σοβαρότερες και μεγαλύτερες ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο. Το αρμόδιο Υπουργείο, αντί να στηρίξει το ζωικό κεφάλαιο, μείωσε μέχρι και κατά 67%, τον προϋπολογισμό των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) σχετικά με τη στήριξη και προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Ο σωστός προγραμματισμός, και η έγκαιρη προμήθεια και διανομή των κατάλληλων εμβολίων είναι βασική υποχρέωση του Υπουργείου τονίζουν οι υπογράφοντες Βουλευτές. Οποιοδήποτε νέο ξέσπασμα ζωονόσων μπορεί να αποβεί μοιραίο για την Ελληνική βοοτροφία.Οι Βουλευτές καταλήγουν ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τον προγραμματισμό και τις ενέργειες προληπτικής αντιμετώπισης των ζωονόσων, την εκτιμώμενη αξία της απολεσθείσας παραγωγής, καθώς και το ύψος των αποζημιώσεων των πληγέντων κτηνοτρόφων για τα έτη 2015 και 2016.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments