Πέμπτη , 25 Νοεμβρίου 2021
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ.Στύλιος (ΝΔ)-Το νοσοκομείο νοσεί, παραμένει το πρόβλημα με τον αξονικό τομογράφο. Μεγάλες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Γ.Στύλιος (ΝΔ)-Το νοσοκομείο νοσεί, παραμένει το πρόβλημα με τον αξονικό τομογράφο. Μεγάλες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

styliosΑπό:Γιώργος Γκόντζος–

“Το νοσοκομείο νοσεί, παραμένει το πρόβλημα με τον αξονικό τομογράφο. Μεγάλες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.”. Αυτό τονίζει  ο Γιώργος Στύλιος βουλευτής Άρτας της ΝΔ,ο οποίος επισημαίνει ότι  “επιβάλλεται η συντήρηση του αξονικού του Γ.Ν. Άρτας μέχρι την αντικατάστασή του.” Στην ερώτησή του   προς τον υπουργό Υγείας αναφέρονται  και τα εξής

“Ειδικότερα, σε δηλώσεις εκπροσώπων της Κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι θα γίνει αντικατάσταση του εν λόγω εξοπλισμού. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα, αφού υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα δύο με τρία έτη. Καμία πρόβλεψη η ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει για το πώς θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο στο μεσοδιάστημα μέχρι την προμήθεια του καινούργιου αξονικού. Η διεξαγωγή των απαραίτητων εξετάσεων σε ιδιώτες, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον προϋπολογισμό. Ομοίως και η διαδικασία διακομιδής των ασθενών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Τέτοιου είδους λύσεις, συνεχίζει ο κ.Γ Στύλιος, δεν είναι εφικτές για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός από το υψηλό κόστος, συμβάλλουν στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών με επιβαρυμένη ήδη την υγεία τους. Επιπλέον, το νοσοκομείο εξυπηρετεί εκτός από την Άρτα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, τη Βόνιτσα την Αμφιλοχία και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού το πρόβλημα παραμένει. Για τους παραπάνω λόγους μέχρις ότου εξασφαλιστεί η προμήθεια και λειτουργία του νέου τομογράφου επιβάλλεται η επισκευή του υπάρχοντος. Θα μπορούσε μάλιστα, να αξιοποιηθεί και η σχετική εγγεγραμμένη πίστωση που υπάρχει στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Καταλήγοντας ο κ. Γ.Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την επίλυση του όλου θέματος;
  • Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία προμήθειας του νέου εξοπλισμού;
  • Σε ποιο ύψος ανέρχεται το ποσό που έχει διατεθεί από την ημερομηνία βλάβης του αξονικού μέχρι σήμερα;
  • Ποιο το εκτιμώμενο κόστος αποζημίωσης για τους ιδιώτες παρόχους μέχρι την προμήθεια και λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου;
  • Πως προτίθεστε να λύσετε το θέμα των εξετάσεων άμεσης ανάγκης που δεν εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες παρόχους; (πχ εξέταση για τη διάγνωση πνευμονικής εμβολής)
  • Πως θα εξυπηρετούνται οι εξωτερικοί ασθενείς που επισκέπτονταν έως πρόσφατα το Νοσοκομείο για αξονική εξέταση;

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Εργασίες μικρής κλίμακας στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά τις μέρες αυτές σε εργασίες μικρής κλίμακας με σκοπό την αποκατάσταση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments