Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ.Χαρίσης(ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ).Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινείται μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο που έχει επιβληθεί

Γ.Χαρίσης(ΕΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ).Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινείται μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο που έχει επιβληθεί

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Το πεδίο μέσα στο οποίο κινείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση , σήμερα, περιέγραψε ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και εκπρόσωπος της παράταξης ΜΕΤΑ στην Ομοσπονδία , σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή το 46ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ , που άρχισε χτες στα Γιάννενα.

Σημείωσε πως η ΤΑ λειτουργεί “μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο πλαίσιο που έχει επιβληθεί, με τις περικοπές των δαπανών,με την απαγόρευση των προσλήψεων, και με μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης βασικών κοινωνικών υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρουν οι δήμοι”.

Προσδιόρισε ως “βασικό συνδικαλιστικό καθήκον, την σύνδεση καθημερινών ζητημάτων με τον αγώνα για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ,την σύγκρουση με την ΕΕ και την έξοδο από αυτή και την Ευρωζώνη, η οποία έχει επιβάλλει ένα πλαίσιο , που αν δεν το σπάσουμε αυτό τότε και επιμέρους κατακτήσεις θα είναι ασφαλείς”.

Για το θέμα της απλής αναλογικής  τόνισε ότι “το αίτημα για απλή αναλογική είναι ένα δημοκρατικό αίτημα γνήσιας  εκπροσώπησης της λαϊκής βούλησης και στα δημοτικά συμβούλια”,και έκανε επίσης αναφορά στην περίοδο που διεξάγεται το Συνέδριο και ενώ “ηχούν τα τύμπανα του πολέμου και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων”. Ακούστε την συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=ye80fIvtf9A

Δείτε Επίσης

Μήνυμα της Μερόπης Τζούφη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο, είναι ευκαιρία για δράση» Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας δίνει ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of