Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση Σπύρου Ριζόπουλου μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννιτών

Δήλωση Σπύρου Ριζόπουλου μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννιτών

Με τον δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος εγκαινιάζοντας τον κύκλο θεσμικών ενημερωτικών επαφών του με τους αιρετούς σε όλους τους δήμους της Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ο μεν Θωμάς Μπέγκας είχε τη ευκαιρία να αναπτύξει το σκεπτικό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ο δε Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην έννοια της Περιφερειακότητας και στο νέο πλαίσιο συνεργασίας που απαιτείται στην τοπική αυτοδιοίκηση με βάση τη συλλογικότητα και τον συντονισμό ενιαίων δράσεων.

Μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στην εξαιρετική συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, εκτός από την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, συμφωνήσαμε πως από όποια θέση κι αν βρεθούμε μετά τις εκλογές θα κινηθούμε με βάση τη νέα αντίληψη, με ευθύνη και συλλογικότητα. Είναι σαφές ότι δεν περισσεύει κανείς.

Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να ξεκολλήσουμε την Ήπειρο από την τελευταία θέση της Ευρώπης στην ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία.

Στα πλαίσια της Περιφερειακότητας είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για πλειάδα προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο σχεδιασμό και την έννοια της Περιφερειακότητας. Είχα όμως την ευκαιρία να εστιάσω στην προτεραιότητα που θα δώσω στη Λίμνη των Ιωαννίνων καθώς, σε ότι μας αφορά, το ζήτημα της Λίμνης είναι κομβικό.

Πρώτον, η αντιμετώπιση του προβλήματός της ξεκινά περιβαλλοντολογικά από τον Αώο μέχρι τη Σαγιάδα.

Δεύτερον, πρέπει να λυθεί το ζήτημα των λυμάτων

Τρίτον, να ξεκαθαριστεί το ζήτημα των περιττών επιχωματώσεων

Τέταρτον, να σχεδιαστεί η ανάπτυξη του Νησιού και να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης πέραν των πλοιαρίων

Πέμπτον, να σχεδιαστεί το σύνολο της τουριστικής ανάπτυξής της.

Η Λίμνη και το Νησάκι της μπορούν να αποτελέσουν, παρά το ότι βρίσκονται στα Γιάννενα, σημείο αναφοράς και συνολικό πόλο έλξης για όλη την Ήπειρο.

Τέλος, κατέστησα σαφές ότι ως νέος περιφερειάρχης θα μεριμνήσω για τη δημιουργία Επιτροπής Παρακολούθησης Έργου η οποία θα συνεδριάζει κάθε 3 μήνες με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων προκειμένου να έχουν όλοι συμμετοχή στις αποφάσεις και επίσης την ίδια συνολική εικόνα του τι θα συμβαίνει στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας καλή χρονιά. Ευτυχισμένο και δημιουργικό 2019».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments