Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Δήμος Ζίτσας: Ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες κτηνοτρόφους για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

Δήμος Ζίτσας: Ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα για τους αγρότες κτηνοτρόφους για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

DSC04224DSC04228Από:Γιώργος Γκόντζος– Το ενδιαφέρον πολλών παραγωγών, κτηνοτρόφων και εκπροσώπων πιστοποιημένων φορέων προσέλκυσε η ενημερωτική ημερίδα που οργάνωσε το Γραφείο Υποστήριξης – Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Ζίτσας με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και αντικείμενο την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2016.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/04/2016) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δ.Κ. Ελεούσας και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου δράσεων που ξεκίνησε  ο Δήμος Ζίτσας από τον περασμένο Νοέμβριο με στόχο την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής σε καίρια ζητήματα που τους αφορούν.

Οι αγρότες, οι  κτηνοτρόφοι, οι υπάλληλοι του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» και οι ιδιώτες επαγγελματίες που έχουν πιστοποιηθεί και θα υποβάλουν τις αιτήσεις για την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2016  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την προϊσταμένη της Περιφερειακής Δ/νσης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Χαριτίνη Παπαθανασίου και τον αναπληρωτή προϊστάμενο Τμήματος Ελέγχων & Τεχνικών Μέσων Ανδρέα Παπαβλασόπουλο για την ορθή υποβολή δήλωση καλλιέργειας και τη μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής Ενίσχυσης 2016.

«Ο Δήμος Ζίτσας θέλοντας να σταθεί στο «πλευρό» του αγροτικού κόσμου και να τον βοηθήσει όσο μπορεί διοργανώνει μέσω του Γραφείου Υποστήριξης συναντήσεις και δράσεις σαν τη σημερινή για να τους δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για ζητήματα που τον απασχολούν» ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφερειακής Δ/νσης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. που θα ενημερώσουν εγκαίρως τους αγρότες για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν στη συμπλήρωση των αιτήσεων – δηλώσεων για να μην τους κοστίσουν σε χρόνο και χρήμα.

«Με ημερίδες σαν τη σημερινή θέλουμε να γίνει αντιληπτό από τους ενδιαφερόμενους η σημασία που έχει γι’ αυτούς η ορθή υποβολή της δήλωσης» ανέφερε από την πλευρά της η προϊσταμένη της Περιφερειακής Δ/νσης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Χαριτίνη Παπαθανασίου,  και  παρουσίασε αναλυτικά  τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Μάλιστα κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να υποβάλουν έγκαιρα έως τις 15 Μαΐου  τις σχετικές αιτήσεις. «Αιτήσεις που γίνονται από 16 Μαΐου έως 9 Ιουνίου πληρώνονται με ποινή,» ξεκαθάρισε η κα. Παπαθανασίου. Ειδικότερα, εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016 καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται.

Στη διάρκεια της  ημερίδας  αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις – τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους όπου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και να διευκρινιστούν τα σημεία που πρέπει να προσέξουν ώστε να αποφευχθούν τα λάθη και οι παραλείψεις στη συμπλήρωση των αιτήσεων-δηλώσεων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας Γεώργιος Ρόμπολος και ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Παφίλης, πρόεδροι-εκπρόσωποι Τ.Κ. Δήμου Ζίτσας και  μέλη της Διοίκησης του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών».

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments